Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Субота, 20.04.2024
Все про тил
Форма входу
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 212
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » 2011 » Жовтень » 2 » Фінансування розвитку озброєнь і військової техніки в 2012 році буде збільшено
21:35
Фінансування розвитку озброєнь і військової техніки в 2012 році буде збільшено
фрегат "Гетьман Сагайдачний"    У ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", 26 вересня 2011 року, директор Департаменту фінансів Міністерства оборони України генерал-лейтенант Іван Марко запевнив, що фінансування розвитку озброєнь і військової техніки в 2012 році буде збільшено.
     Зокрема, на запитання "Як фінансуватимуться програми по створенню літака АН-70, корабля класу "Корвет" і ракетного комплексу "Сапсан"" агентство "Інтерфакс-Україна" отримало відповідь: Уряд дуже серйозно підійшов до фінансування розвитку озброєнь і військової техніки.
    Зокрема, 454 млн.грн. ми плануємо направити на будівництво літака Ан-70. Ця програма буде виконана. Буде забезпечений рівень фінансування  з боку Міноборони України, виходячи з тих показників, які вказані в українсько-російському проекті.
    Крім того, ми закладаємо 196 млн грн на створення багатофункціонального ракетного комплексу "Сапсан". Цього року було виділено всього 19,5 млн грн, оскільки не було можливості направити більше засобів. Ще 285,7 млн. грн будуть направлено на створення єдиної автоматизованої системи управління військами, коли цього року показник ресурсів на цей напрям склав 24,6 млн. грн.
    Істотна сума, а саме 433,6 млн грн буде направлено на створення корабля класу "корвет", в поточному році - це 85 млн грн. Я хочу відзначити, що продовжується проектування цього корабля, ведуться переговори з іноземними представниками, що працюють у сфері суднобудування. Не виключено, що буде привернутий Європейський банк для фінансування програми створення "корвета", але це все предмет переговорів, які проводить Міністерство фінансів.
    Нагадаємо, що за РозпорядженнямКабінету міністрів України від 9 березня 2011 р. №176-р " Про схвалення Концепції Державної цільової оборонної програми будівництва кораблів класу "корвет" за проектом 58250" передбачається проектування, будівництво та використання за призначенням чотирьох кораблів на період до 2021 року і планується виділити для цього близько 16,22 млрд. гривень.
    Концепція Державної цільової оборонної програми будівництва кораблів класу вказує на проблему неспроможності Військово-Морських Сил виконувати завдання, покладені на них Законом України "Про основи національної безпеки України" і називає причини проблеми. Немає потреби перераховувати тут усі причини, але окремі з них це: 
    - недостатня кількість кораблів для виконання у повному обсязі бойових завдань, покладених на Військово-Морські Сили, у тому числі міжнародних зобов'язань України;
    - моральна застарілість та зношеність кораблів.
    Та схоже "…моральна застарілість та зношеність кораблів" загальна біда усіх країн пострадянського простору. Свідченням тому була операція "Активні зусилля" (май 2008 року) під час яких вийшов з ладу флагман українського флоту фрегат «Гетьман Сагайдачний» і нещодавні (вересень 2011 року) навчання Тихоокеанського флоту Росії.
    Зокрема, у статті "Украина провалила антитеррористическую операцию НАТО" повідомлялось 23.05.2008 р. у південно-східній частині Середземного моря під час морської фази підготовки до участі в операції фрегат «Гетьман Сагайдачний»втратив хід і був знеструмлений. Силами екіпажа корабля частина несправностей була усунена. 24.05.2008 р. з п'яти дизель-генераторів працездатність корабля підтримували тільки два при необхідному мінімумі в три генератори. Робота корабельних систем охолоджування підтримувалась в ручному режимі.
    Нагадаэмо, що 10 травня 2008 року корабель вийшов з Севастополя в Середземне море для участі в операції, що проводилася під егідою НАТО, «Активні зусилля». Мета операції - запобігання тероризму на морі.
    А тепер, щоб у Вас не складалось враження, що в українській армії усе погано декілька слів про навчання Тихоокеанського флоту Росії. У статті "Такого позора российский флот не знал давно" автор пише.
    До берегів півострова Камчатка в Авачинську бухту зі всього Далекого Сходу стягнули максимальну кількість всіляких кораблів. Багато з яких ледве відірвали свої корпуси від пірсів, оскільки їх днища густо обросли ракушками від довгого стояння на причалі. Деякі не змогли дійти до Камчатки і по дорозі зламалися. Ті, які дійшли, - нещодавно були в ремонтах. Серед них гордо виділявся своєю назвою ракетний крейсер «Варяг». «Варяг» двічі палив комплексом «Форт» (С-300). Одна ракета впала у воду, відлетівши від корабля кілометра два. Друга пішла за горизонт, і чи уразила вона хоч якусь ціль - таємниця. Зазвичай вона повинна була самоліквідуватись, але вибуху ніхто не чув.
    Мішень ПКЗ-35 (плавказарму) відтягнули від берега на 200 кілометрів. По цій мішені 17 вересня повинні були дати залп берегові ракетні комплекси, підводний човен і надводні кораблі. Але ніхто не влучив. Таке і раніше траплялося, зрідка ракети не долітали і падали зовсім поруч або далеко від берега, але такого конфузу давно не було. Крилата ракета з комплексу «Рубєж» вилетіла з пускової з дивним хрюкаючим звуком в 21.40. І з неї посипалися болти, гайки, заклепки. Журналістів відвели подалі від позицій на той випадок, якщо ракета рване на старті. Адже ракети - повне лахміття. Проте, вона відлетіла, і військові говорять, що ця ракета, трохи що не розпалася на запчастині у польоті, потопила ближню мішень (списаний корабель), який був в 90 кілометрах від берега.
    А ось у дальню мішень (плавказарму) на відстані 200 кілометрів не влучила жодна ракета комплексу «Утес» (всі комплекси розроблені в 60-70-і роки). Де вони падали невідомо. За плавмішенью спостерігали з літака Іл-38, але потім льотчики доповіли, що із-за темноти вони вже не бачать - чи потоплена мішень. А хіба не могли побачити по радарах? Виявляється - не могли. Чи то РЛС зламані, чи то немає фахівців, хто міг би сидіти за пультом радарів. І тільки в неділю, 18 вересня, буксири знайшли в океані мішень цілою і неушкодженою і притягнули її 19 вересня назад в Авачинську бухту. Значить, всі ракети пройшли повз мішень.
    Великі розборки чекають на підводників, які не в змозі уражати цілі своєю штатною зброєю. Назва човна, де в пускових «застрягли» 3 ракети системи «Граніт» я не знаю, але він такого ж класу, як «Курськ». Таких «батонів» на Камчатці декілька: «Омськ», «Томськ», «Кузбас». У навчаннях брали участь 3 атомоходи і одна дизельна субмарина. А також купа надводних кораблів, під свіжою фарбою у яких проступали товсті шари іржі, що роздулася. Всі кораблі, абсолютно вся техніка і озброєння давно виробили свої ресурси, морально застаріли.
    Отже ми бачимо ключові слова "... виробили свої ресурси, морально застаріли".
    Повну версію статті про навчання Тихоокеанського флоту можна прочитати тут.
Переглядів: 3389 | Додав: setyanin | Теги: навчання, Корвет, тилове, армії, гетьман Сагайдачний, фінансування, Фрегат, фінансове, забезпечення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024