Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Середа, 26.04.2017
Все про тил
Форма входу
Категорії
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах [11]
(кухні автомобільні, причіпні, переносні, газові, кухні-їдальні пересувні, плити причіпні і переносні, їдальні автомобільні й причіпні, кип’ятильники переносні, термоси, термоси-ящики та інше)
технічні засоби польового хлібопечення [2]
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
технічні засоби підвезення продовольства й води [3]
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах [1]
млини, крупорушки, м’ясо-пункти причіпні, установки макаронні та інше)
польові холодильні засоби [0]
(причіпні холодильні машини, розбірні холодильні камери та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 173
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Польові технічні засоби » технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах

У категорії матеріалів: 11
Показано матеріалів: 1-10
Сторінки: 1 2 »

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Переглядам
Переносна малолітражна кухня МК-30    Переносні малолітражні кухні МК-30 призначені для приготування їжі з двох страв в польових умовах, а також в залізничних вагонах і на судах при перевезеннях особового складу військових підрозділів.
    Кухня МК-30 працює як на рідкому, так і на твердому паливі. Казани переносної кухні МК-30 за способом обігріву можна розділити, так само як і в кухні причіпній КП-130 на дві групи: з безпосереднім (прямим) і непрямим обігрівом. Казан для другої страви МК-30 виконаний з подвійними стінками, таким чином, це казан з непрямим обігрівом і використовується він, як правило, для приготування других страв, а обігрів цього казана ведеться через проміжний теплоносій.
    БУДОВА КУХНІ МК-30
   Кухня МК-30 (мал. 1) в основному має аналогічну будову і комплектність з кухнею очажною КО-75 і відрізняється від неї за показниками технічної характеристики і конструктивним виконанням.
    Кухня МК-30 складається з теплового блоку і паливної системи. У тепловий блок входять вогнище з димарем, казани для приготування І-ої і ІІ-ої страви. Казани першої і другої страв за зовнішніми габаритними розмірами неоднакові і у вогнищі можуть бути встановлені лише на своє місце. Обидва казани по периметру верхньої частини мають Г-образні борти, якими упираються в азбестове ущільнення, укладене в жолобки верхнього листу вогнища.
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах | Переглядів: 3038 | Додав: setyanin | Дата: 01.04.2012 | Коментарі (1)

Кухня МВК-50   Малогабаритна військова кухня МВК-50 призначена для приготування їжі з одної страви або кип'ятку в польових умовах підрозділам чисельністю до 25 чоловік, а також в залізничних вагонах і на судах при перевезеннях особового складу військових контингентів. МВК-50 працює тільки на твердому паливі (дрова, торф, вугілля).
   Кухня МВК-50 в основному має аналогічну будову з очажними кухнями, що працюють на твердому паливі (ОПК) і складається з тих же конструктивних елементів, але відрізняється від них технічними характеристиками і виконанням окремих деталей та складальних одиниць, зокрема:
- кухня змонтована на двох підставках зі смугової сталі;
- форма казана овальна, у зв'язку з чим і форма вогнища овальна;
- вогнище виготовлене з тонколистової сталі.

Плита ПП-40 в наметі УСТ-56    Плити переносні призначені для приготування їжі з двох-трьох перших і других страв в польових умовах. Технічна характеристика плит переносних приведена в табл. 1., а їх комплектність в табл. 2. Переносні плити є тепловими апаратами і по конструктивному оформленню їх можна підрозділити на суцільнометалеві нерозбірні, до них відносяться плити ПП-40 і ПП-1 і металеві розбірні РМП-52М, а за способом спалювання палива — на плити, що працюють як на рідкому, так і на твердому паливі (ПП-40), і плити, що працюють тільки на твердому паливі (ПП-1 і РМП-52М).
    Приготування їжі на плитах переносних можна вести тільки на місці (стоянці), причому плити ПП-40 і ПП-1 пристосовані для роботи в укритті, а плита РМП-52М — як в укритті, так і поза укриттям.
    Плита ПП-40 суцільнометалева, нерозбірна, складається з вогнища з димарем, жарильної поверхні, духовки, водонагрівача і паливної системи (мал. 1). Каркас плити виконаний зварним з труб прямокутного перетину, зовні фанерований звичайною листовою сталлю. Вертикальні стійки каркаса служать опорою для чавунного настилу плити, що має дві конфорки із знімними кільцями.

Мобильный пункт питания МПП-120   Мобільний пункт харчування (рос. – Мобильный пункт питания) МПП-120 призначений для приготування гарячої їжі з двох страв, кип’ятку для чаю і випічки хлібобулочних виробів в польових умовах особовому складу підрозділів чисельністю до 120 чоловік у три зміни в їдальні на 40 місць, що входить до його складу.
   Пункт харчування МПП-120 має достатній комплект устаткування і приладдя, столового посуду і інвентаря для проведення технологічних операцій по холодній обробці продуктів, приготуванню страв при тризмінному режимі приймання їжі, а також укладальних
і пакувальних засобів,  інструменту, приладдя та запасних частин. Компонування устаткування кухні забезпечує вільний доступ для обслуговування і дрібного ремонту, а також дотримання заходів безпеки, виробничої санітарії і гігієни.
   Мобільний пункт харчування МПП-120 виготовляється 111 воєнним заводом у м. Брянську Російської федерації. Мобільний пункт харчування МПП-120 розміщений у великотоннажному універсальному уніфікованому контейнері типорозміру 1СС по ГОСТ 18477-79 і встановлюється на причепі-контейнеровозі СЗАП-8357 А/11.


Кухня очажна КО-75   Кухня очажна КО-75 відноситься до класу кухонь переносних. Кухні очажні КО-75 призначені для приготування їжі з двох страв в польових умовах, а також в залізничних вагонах і на судах при перевезеннях особового складу військових підрозділів.
    КО-75 працює як на рідкому, так і на твердому паливі. Казан КО-75 для першої страви з безпосереднім обігрівом, а казан для приготування других страв в кухнях КО-75 з непрямим обігрівом, причому обігрів такого казана ведеться через проміжний теплоносій.
    Кухня змонтована на санчатах, виготовлених з труб або сталі круглого перетину, які служать для монтажу теплового блоку і для полегшення переміщення, розвороту в потрібному напрями при установці кухні на місцевості.
    Кухня КО-75 (мал. 1) складається з теплового блоку і паливної системи. У тепловий блок входять вогнище з димарем, казани для приготування першого і другого блюд,
духовка і водонагрівач.
    Вогнище кухні є металевим каркасом з кутової сталі, що фанероване з внутрішньої сторони сталевим листовим прокатом.



Кухня причіпна КП-42М    Кухня причіпна КП-42М призначена для приготування і транспортування їжі з однієї страви в польових умовах. Кухня КП-42М працює тільки на твердому паливі (дрова).
    Устаткування кухні КП-42М змонтоване на шасі автомобільного причепа 1-АП-1,5 (мал. 1) і складається з вогнища з димарем, одного стравоварильного котла і допоміжного устаткування (ящика для продовольства і приладдя, кошики для дров і термосних майданчиків з пристосуваннями для кріплення термосів.
    Вогнище кухні пристосоване для спалювання тільки твердого палива і по конструктивному оформленню і розміщенню окремих елементів в основному не відрізняється від вогнища для першого блюда кухні КП-2-48.
    Димар аналогічний димарю кухні КП-2-48.

Кухня причіпна КП-2-48Н    Кухні причіпні КП-2-49Н (КП-2-49) і КП-2-48Н (КП-2-48) призначені для приготування і транспортування їжі з двох страв в польових умовах.
    1.1. БУДОВА КУХНІ КП-2-49Н (КП-2-49)
    Устаткування кухні змонтоване на шасі автомобільного причепа ІАПЗ-739 або 1-АП-1.5 (мал. 1) і складається з теплового блоку, паливної системи і допоміжного устаткування (ящика для приладдя, ящика для форсунок, ящика для насоса, запасної форсунки і намету для укриття кухарів і кухні).
    До 1960 р. кухні КП-2-49 випускалися з майданчиками для кріплення термосів, які вмонтовувалися позаду кухні з правого і лівого боку.
    У тепловий блок кухні входять два вогнища з одним загальним димарем, один казан для першої страви і один для другої.
    Вогнища кухні пристосовані для спалювання твердого і рідкого палива. Кожне вогнище складається з обичайки, до якої з внутрішньої сторони приварені верхнє і нижнє кільця з кутової сталі. До нижнього кільця вогнища приварені днища, на яких влаштовані пічні камери з колосниковими гратами і зольниками.

Кип'ятильники ПНК-2 з устаткуванням ОМ-12К    Кип'ятильник ПНК-2 призначений для приготування кип'ятку (чаю) в польових умовах, а також в залізничних вагонах і на судах при перевезеннях особового складу військових підрозділів.
    Кип'ятильник ПНК-2 складається з вогнища овальної форми з димарем і казана. Він змонтований на санчатах з труб або сталі круглого перетину.
    Обичайка вогнища кип’ятильника виготовлена з товстолистової сталі, яка одночасно є і облицьовуванням кип’ятильника. До внутрішньої сторони обичайки приварені два кільця з кутової сталі — нижні і верхні. До нижнього кільця приварене днище вогнища, до якого кріпиться пічна коробка з колосниковими ґратами і зольником і три відбивні листи (два бічних і задній).

Кухня КП-125   Кухня причіпна КП-125М (КП-125) призначена для приготування і транспортування їжі з двох страв і кип'ятку для чаю в польових умовах. Кухня може працювати як на твердому паливі (дрова), так і на рідкому паливі (дизельне, гас).
   У кухні КП-125М (КП-125) приготування першої і другої страв ведеться в спеціальних наплитних казанах, встановлюваних на жарильну поверхню жарильних шаф, тобто за способом непрямого обігріву.
   Устаткування кухні змонтоване на шасі автомобільного причепа ІАПЗ-739К і складається з теплового блоку, паливної системи і допоміжного устаткування (знімного столу для оброблення продуктів, ящика для приладдя і інструменту, каркаса і намету для укриття кухарі і кухні). Окрім перерахованого допоміжного устаткування кухні додається ящик для продовольства.

   Кухня причіпна КП-130 призначена для приготування і транспортування їжі з двох страв і кип'ятку для чаю. Основним тягачем для всіх причіпних кухонь є автомобіль ГАЗ-66. Усі причіпні кухні, окрім кухні КП-42М, можуть працювати як на твердому паливі (дрова), так і на рідкому паливі (дизельне, гас).
   Ящик для приладдя з кришкою і замками має форму рівнобічної трапеції, виготовлений з листової сталі. У ящику розміщені кухонний інвентар, інструмент, запасні частини, інше устаткування і вироби, які укладаються в спеціальні кубла або закріплюються ременями. Ящик встановлений попереду теплового блоку кухні на рамі причепа.
   Дах кухні призначений для захисту від пилу і бруду під час руху або транспортування. У даху передбачене поглиблення для закріплення труби в похідному положенні.
   Намет призначений для укриття кухарів і кухні від атмосферних опадів і пилу, вітру при приготуванні їжі на місцевості. Намет складається з каркаса, верху намету, бічних стінок, що пристібаються, колів, приколишей і натяжок. Каркас виготовлений із сталевих труб, має чотири кутові стійки, сполучені поперечиною, і одну центральну регульовану стійку. Намет і все його приладдя перевозяться в тягачі.

1-10 11-11
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2017