Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається
Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини.
Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
Кухні автомобільні призначені - для приготування, транспортування і видачі гарячої їжі в польових умовах, зокрема, кухні ПАК-200 і ПАК-170М (ПАК-170) - для приготування їжі з двох страв і кип'ятку для чаю.
Обладнання для зберігання і обробки продуктів, зберігання кухонного посуду і інвентарю і інше допоміжне обладнання розташоване по правому, лівому борту і передній стінці кузова-фургона.
Все допоміжне обладнання кухонь ПАК-200 в ПАК-170М виготовлене з нержавіючої сталі. Допоміжне обладнання кухні ПАК-I70 в основному дерев'яне, і пофарбоване. Столи для обробки продуктів покриті листовою оцинкованою сталлю. Настінні шафи виготовлені з алюмінію. Шафи, призначені для продовольства, по ємкості розраховані для зберігання однієї дободачі свіжих продуктів і овочів по нормі загальновійськового пайка на 200 чоловік. Кожна шафа має дверці із замками, полиці або висувні ящики.
Кухонний інвентар розміщується в настінних шафах на призначеному для нього місці і кріпиться за допомогою спеціальних затисків. Кришки столів-шаф використовуються як столи для холодної обробки м'яса, риби і овочів.