Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Понеділок, 25.09.2017
Все про тил
Форма входу
Категорії
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах [11]
(кухні автомобільні, причіпні, переносні, газові, кухні-їдальні пересувні, плити причіпні і переносні, їдальні автомобільні й причіпні, кип’ятильники переносні, термоси, термоси-ящики та інше)
технічні засоби польового хлібопечення [2]
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
технічні засоби підвезення продовольства й води [3]
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах [1]
млини, крупорушки, м’ясо-пункти причіпні, установки макаронні та інше)
польові холодильні засоби [0]
(причіпні холодильні машини, розбірні холодильні камери та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 175
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Польові технічні засоби » технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах

Малогабаритна військова кухня МВК-50
Кухня МВК-50   Малогабаритна військова кухня МВК-50 призначена для приготування їжі з одної страви або кип'ятку в польових умовах підрозділам чисельністю до 25 чоловік, а також в залізничних вагонах і на судах при перевезеннях особового складу військових контингентів. МВК-50 працює тільки на твердому паливі (дрова, торф, вугілля).
   Кухня МВК-50 в основному має аналогічну будову з очажними кухнями, що працюють на твердому паливі (ОПК) і складається з тих же конструктивних елементів, але відрізняється від них технічними характеристиками і виконанням окремих деталей та складальних одиниць, зокрема:
- кухня змонтована на двох підставках зі смугової сталі;
- форма казана овальна, у зв'язку з чим і форма вогнища овальна;
- вогнище виготовлене з тонколистової сталі.
    Казан зварної конструкції овальної форми, може бути виготовлений з неіржавіючої сталі, листового алюмінію або легованої стали, в останньому випадку казан лудиться гарячим способом оловом, допущеним для безпосереднього контакту з харчовими продуктами. В МВК-50 казан відноситься до казанів виконаних за способом безпосереднього обігріву.
Основні частини МВК-50
Мал. 1. Кухня переносна МВК-50:
1 - вогнище; 2 - димар; 3 - казан стравоварильний; 4 - паровипускний клапан; 5 -підставка


    Кришка овальної форми знімна. Дно кришки виготовлене з того ж матеріалу, що і казан. Зверху кришки прикріплена ручка. У закритому стані кришка до горловини казана притискається двома накладками за допомогою двох задрайок.
    Комплект приладдя і інструмент укладаються в сумку для приладдя. Ящик для продовольства кухні не додається.
    МВК-50 виготовлялась 366 військовим заводом - зараз це Республіканське унітарне  підприємство  "366-й ремонтний завод техніки продовольчої служби", м. Мінськ
    Як правило, в переносних кухнях МВК-50 готувати їжу можна як на місці (на ґрунті), так і в русі (при перевезеннях в залізничних вагонах або закритих кузовах-фургонах на шасі транспортних засобів), але при суворому дотриманні ряду правил техніки безпеки і правил пожежної безпеки.
    При необхідності експлуатувати кухні МВК-50 в русі слід надійно прикріпити їх до підлоги транспортного засобу.
    Переносні кухні МВК-50 з готовою їжею можуть перевозитися на автомобільних і інших транспортних засобах, але в цих випадках обов'язково повинні бути очищена топка від вугілля і дров, що горять, чи іншого твердого палива, а вогнища кухонь остуджені до температури нижче 100°С. Шибер труби, дверці топки і зольника повинні бути закриті. При завантаженні (розвантаженні) на транспортні засоби переносних кухонь необхідно стежити за тим, щоб не поламати або не погнути санчата або ніжки.
    У переносних кухнях МВК-50, казани яких не мають подвійних стінок і проміжного теплоносія, рекомендується уникати приготування густих (других) страв, оскільки в одностінних казанах густа їжа пригоратиме.
    При експлуатації переносних кухонь МВК-50 у високогірних районах необхідно кришку варильної судини щільно закрити задрайками, а пружину паровипускного клапану стравоварильного казана відрегулювати так, щоб пара з казану виходила під підвищеним тиском. Підвищений тиск в казані дозволить підняти температуру води до величини, що забезпечує варіння їжі. Проте в таких випадках слід дотримуватися особливої обережності і стежити за чіткістю роботи клапана і щоб не створювалися умови, що приводять до вибуху казана.

Технічні характеристики малогабаритної військової кухні МВК-50

ПоказникиМВК-50
Кількість осіб, які харчуються 25
Казани:
   кількість (шт.) 1
   матеріалАлюміній або сталь
місткість (повна/робоча) л:
   для першої або другої страви25/21
Витрати палива, кг/год.
   рідке (дизельне або гас)
   тверде (дрова, вол. 2 1-33%) 5-7
Час закипання води на твердому паливі, хв.:
   у казані для І-ої (ІІ-ої) страви40—45
Габаритні розміри, мм:
   довжина 650
   ширина 290
   висота (похідне/робоче положення) 560/890
Маса, кг:
   суха12(16)
   у спорядженому стані33 (37)



Підбірка фотографій:
Тавро заводу "МВК-50"
Фото. 1. Білою фарбою нанесене тавро "МВК-50" 366 військового заводу-виробника (р. Білорусь)

Кришка казана МВК-50
Фото. 2. Кришка казана МВК-50 овальної форми знімна, має паровипускний клапан і ручку для перенесення кухні

Димохід МВК-50
Фото. 3. Димохід у транспортному положенні укладається внутрі вогнища

МВК-50 змонтована на двох підставках
Фото. 4. МВК-50 змонтована на двох підставках зі смугової сталі


Література
     1. Эксплуатация технических средств приготовления и транспортирования пищи в полевых условиях. Руководство. - М.: Воениздат, 1980.–150 с.
       2. Справочник по технике продовольственной службы. - М.: Воениздат, 1978.– 336 с.



Категорія: технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах | Додав: setyanin (27.03.2012)
Переглядів: 2668 | Теги: МВК-50, кухня переносна, приготування їжі, вогнище, малогабаритна выйськова кухня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2017