Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Вівторок, 23.04.2024
Все про тил
Форма входу
Категорії
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах [11]
(кухні автомобільні, причіпні, переносні, газові, кухні-їдальні пересувні, плити причіпні і переносні, їдальні автомобільні й причіпні, кип’ятильники переносні, термоси, термоси-ящики та інше)
технічні засоби польового хлібопечення [2]
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
технічні засоби підвезення продовольства й води [3]
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах [1]
млини, крупорушки, м’ясо-пункти причіпні, установки макаронні та інше)
польові холодильні засоби [0]
(причіпні холодильні машини, розбірні холодильні камери та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 212
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Польові технічні засоби » технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах

Переносна малолітражна кухня МК-30
Переносна малолітражна кухня МК-30    Переносні малолітражні кухні МК-30 призначені для приготування їжі з двох страв в польових умовах, а також в залізничних вагонах і на судах при перевезеннях особового складу військових підрозділів.
    Кухня МК-30 працює як на рідкому, так і на твердому паливі. Казани переносної кухні МК-30 за способом обігріву можна розділити, так само як і в кухні причіпній КП-130 на дві групи: з безпосереднім (прямим) і непрямим обігрівом. Казан для другої страви МК-30 виконаний з подвійними стінками, таким чином, це казан з непрямим обігрівом і використовується він, як правило, для приготування других страв, а обігрів цього казана ведеться через проміжний теплоносій.
    БУДОВА КУХНІ МК-30
   Кухня МК-30 (мал. 1) в основному має аналогічну будову і комплектність з кухнею очажною КО-75 і відрізняється від неї за показниками технічної характеристики і конструктивним виконанням.
    Кухня МК-30 складається з теплового блоку і паливної системи. У тепловий блок входять вогнище з димарем, казани для приготування І-ої і ІІ-ої страви. Казани першої і другої страв за зовнішніми габаритними розмірами неоднакові і у вогнищі можуть бути встановлені лише на своє місце. Обидва казани по периметру верхньої частини мають Г-образні борти, якими упираються в азбестове ущільнення, укладене в жолобки верхнього листу вогнища.
    Вогнище кухні є металевим каркасом з кутової сталі, фанерований з внутрішньої сторони сталевим листовим прокатом. Усередині вогнища встановлені відбивні листи з неіржавіючої сталі, які розташовані під кутом до стінок вогнища, пічна камера з колосниковими ґратами і зольник.









Паливний бак МК-30
Мал. 1. Кухня переносна МК-30:
1 - тепловий блок; 2 - димар; 3 - казан для першої страви; 4 - котел для другої страви; 5 - салазки; 6 - вентиль форсунки; 7 - паливний бак; 8 - паливопровід; 9 - ручний насос

 Мал. 2. Паливний бак МК-30



    Відпрацьовані гази відводяться назовні через димар, що складається з двох ланок. Перша ланка має відбивач (парасолька), а нижня — кільце для кріплення до димової коробки.
    Казани кухні виготовлені з неіржавіючої сталі, зварної конструкції, мають прямокутну форму із закругленими кутами. Кришки казанів також з неіржавіючої сталі, круглої форми з гумовим ущільненням по контуру горловини казана. При закритті кришка до горловини притискається за допомогою коромисла і задрайки.
    На кришці встановлений паровипускний клапан з відбивачем.
    Казан для другої страви виконаний з подвійними стінками, міжстінний простір якого заповнюється проміжним теплоносієм. Для заповнення і контролю за наявністю теплоносія казан обладнаний так само, як і казани для другої страви в причіпних кухнях.
    Для додання зовнішнього (товарного) вигляду кухня зовні фанерована листовою сталлю, причому між облицьовуванням вогнища і зовнішнім облицьовуванням є вільний простір, в якому під час роботи кухні циркулює охолоджуюче повітря, що поступає в отвори зовнішнього облицьовування знизу і виходить в отвори, розташовані вгорі. Таке охолоджування зовнішнього облицьовування оберігає обслуговуючий персонал від опіків і вигоряння лакофарбового покриття.
    Особливості експлуатації малолітражних кухонь МК-30
   Як правило, в переносних кухнях МК-30 готувати їжу на місці (на ґрунті) можна без будь-яких обмежень. Готувати в них їжу в русі (при перевезеннях в залізничних вагонах або закритих кузовах-фургонах на шасі транспортних засобів) можна тільки на твердому паливі і при суворому дотриманні ряду правил техніки безпеки і правил пожежної безпеки.

Транспортне положення МК-30
Фото. 1. Транспортне положення переносної малолітражної кухні МК-30

Комплект кухонного інвентарю МК-30
Фото. 2. Комплект кухонного інвентарю, запасних частин, приладдя, що додається до кухні МК-30


     При необхідності експлуатувати кухні в русі слід надійно прикріпити їх до підлоги транспортного засобу.

    Переносні кухні з готовою їжею можуть перевозитися на автомобільних і інших транспортних засобах, але в цих випадках обов'язково повинні бути очищена топка від вугілля і дров, що горять, чи іншого твердого палива, а вогнища кухонь остуджені до температури нижче 100°С. Шибер труби, дверці топки і зольника повинні бути закриті. При завантаженні (розвантаженні) на транспортні засоби переносних кухонь необхідно стежити за тим, щоб не поламати або не погнути санчата або ніжки.
    При експлуатації переносних кухонь МК-30 у високогірних районах необхідно задрайки кришок і пружини паровипускних клапанів  стравоварильних казанів затягнути і відрегулювати так, щоб пара з казанів виходила під підвищеним тиском. Підвищений тиск в казанах дозволить підняти температуру води до величини, що забезпечує варіння їжі. Проте в таких випадках слід дотримуватися особливої обережності і стежити за чіткістю виходу пари щоб не створювалися умови, що призведуть до вибуху казанів.
    Розпалювання форсунок здійснюють після виконання робіт по переводу з похідного положення в робоче або контрольного огляду перед початком роботи. Для цього закривають голку регулюючого вентиля форсунки, причому паливо в паливних баках повинне бути наповнене приблизно на 4/5 місткості. У паливній системі створюють тиск від ресивера автомобіля або ручного насоса в межах 0,05 МПа (0,5 кгс/см²) і закривають вентиль подачі повітря від ресивера.
    У коритці форсунки укладають небагато дрантя і наповнюють коритце рідким паливом в кількості для змочування дрантя, для чого відкривають голку вентиля настільки, щоб струмінь палива був несильним, а потрапляв на стінку дифузора і звідти стікав в коритце, після чого голку вентиля закривають і підпалюють дрантя. Через 3—4 хв. горіння додають палива повторним відкриттям голки і знову її закривають. Через 10—12 хв. голку вентиля відкривають, горіння повинне супроводжуватися, рівномірним гулом без зривів.
    Після закінчення розпалювання тиск в паливній системі слід підняти до 0,15—0,2 МПа (1,5—2,0 кгс/см²), і відрегулювати форсунку для нормальної роботи.

Технічні характеристики МК-30

ПОКАЗНИКИМК-30
Кількість осіб, які харчуються 30
Казани:
   кількість (шт.) 2
   матеріалСталь нержавіюча
місткість (повна/робоча) л:
   для першої страви26/22
   для другої страви 16/14
Мастило в сорочці казана для другої страви:
   маркаМТ-16п
   маса, кг3
Деко (встановлюється замість казана другої страви):
   кількість, шт1
   розміри, мм376X228X80
Духовка, шт.
   кількість, шт
    розміри, мм
Форсунка, типКГФ-4М
кількість (встановлених/запас), шт.1/1
Бак для палива, шт. 1
місткість, л 8
Витрати палива, кг/год.
   рідке (дизельне або гас) 0,6—2,0
   тверде (дрова, вол. 2 1-33%) 9
Час закипання води на рідкому паливі, хв.:
   у казані для першої, другої страви25—30
Час закипання води на твердому паливі, хв.:
   у казані для першої, другої страви35—40
Габаритні розміри, мм:
   довжина 890
   ширина 634
   висота (похідне/робоче положення) 830/1900
Маса, кг:
   суха83,5
   у спорядженому стані170


    Уздовж бічних сторін кухні у верхній частині її є поручні, а в нижній — по дві ручки на кожній стороні для перенесення кухні уручну.

    Паливна система кухні складається з бака для пального, форсунки, арматури і паливо-проводу. Паливо-провід гумовотканинний, бензостійкий, одним кінцем приєднується до штуцера між вентилями для палива на паливному баку, іншим — до штуцера вентиля форсунки.
    Відмінність кухні МК-30 від кухні КО-75 зводиться до наступного:
    1. Казани по зовнішніх габаритах і місці їх посадки невзаємозамінні.
   2. У паливній системі замість форсунки КГФ-ЗМКО застосовується форсунка КГФ-4М, а замість установки паливної — бак для пального.

Норми комплектування кухні МК-30

№ п/пНазва предметівОд.

виміру

Кількість предметів в комплекті МК-30
І. Кухонний посуд та інвентар
1.Каструля 9 - 10 л алюмінієва шт.1
2Ніж кухоннийшт.1
3Ніж овочевийшт.1
4Консервовідкривачшт.1
5Черпак 1,5 алюмінієвийшт.
6Черпак 0,9 алюмінієвийшт.
7Ложка розливна алюмінієва 0,5шт.2
8Вилка для виймання м’ясашт.
9Виделка транжирнашт.1
10Шумівка шт.
11Дошка для роздачі продуктівшт.1
12Каструля 10л для оліїшт.
13Кописткашт.
14Щітка для миття котлівшт.
15Шкребокшт.
ІІ. Запасні частини
16Форсунка ФК-0,1 ( КГФ-3М)шт.
17Форсунка ФК-0,2 ( КГФ-4М)шт.1
18ЗІП до форсуноккомпл.1
19Манометр 0,4 (0,6) МПашт.1
20Кран ПП-6 ( КР-25)шт.1
21Решітка колосниковашт.1
22Клапан паровипускнийшт.1
23Ручка і стрижень задрайки котла в зборішт.1
24 Труба паливопроводу міднашт.1
25Прокладка кришки котлашт.1
26Прокладка під манометршт.1
27Гвинт латунний М6х20 з гайкоюшт.5
28Гвинт М6х10 з гайкою шт.6
ІІІ. Інструмент
29Ключ гайковий двохсторонній 10 х 12шт.
30Ключ гайковий двохсторонній 17 х 19шт.1
31Ключ гайковий двохсторонній 22 х 24шт.1
32Ключ гайковий двохсторонній 27 х 30шт.1
33Напилок трьохграннийшт.
34Брусокшт.1
35Сокира будівельнашт.1
36Пилка поперечна дворучнашт.
ІV. Приладдя
37Стіл складнийшт.
38 Терези або безмін 10 - 15 кгшт.
39Відро оцинкованешт.1
40Рукомийникшт.1
41Лійка з сіткою для заливання паливашт.1
42Каністра 10 л для рідкого паливашт.1
43Каністра 20л - " - шт.
44Ліхтар гасовий вітростійкийшт.1
45 Паливний бак в зборікомпл.1
46Насос автомобільний зі шлангомшт.1
47Дверці топкишт.1
48Кочергашт.1
49Ящик для продовольства з судкамикомпл.1
50Ящик для приладдяшт.1
51Сумка для інструменташт.1

Підбірка фото:

Табличка заводу
Фото. 3. Табличка заводу-виробника кухні МК-30

Робоче положення МК-30
Фото. 4. Розгортання в робоче положення МК-30 і заправка паливного бака кухні пальним

Доведення води в МК-30 до кипіння
Фото. 5. Доведення води в казанах МК-30 до кипіння

Закладання пасерованих овочів в казан МК-30
Фото. 6. Закладання пасерованих овочів в казан для першої страви МК-30

Обидва казани МК-30 прямують на роздачу
Фото. 7. Перша і друга страва готові - обидва казани МК-30 прямують на роздачу

Із казана МК-30 йде видача борщу
Фото. 8. Із казана МК-30 для 1-ї страви проводиться видача борщу українського

Обслуговування теплового блоку МК-30
Фото. 9. Обслуговування теплового блоку МК-30 і очищення його та казанів від сажі

ереведення переносної малолітражної кухні МК-30 в транспортне положення
Фото. 10. Переведення переносної малолітражної кухні МК-30 в транспортне положення після обслуговування


Література
     1. Эксплуатация технических средств приготовления и транспортирования пищи в полевых условиях. Руководство. - М.: Воениздат, 1980.–150 с.
       2. Справочник по технике продовольственной службы. - М.: Воениздат, 1978.– 336 с.
     3. Нормы комплектования технических средств приготовления и транспортирования пищи в полевых условиях, введены в действие приказом ЗМО-НТ ВС СССР от 22.06.1983 года №65. - М.:Воениздат, 1986. - 24 с.

Категорія: технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах | Додав: setyanin (01.04.2012)
Переглядів: 7452 | Коментарі: 1 | Теги: малолітражна кухня, переносні кухні, приготуванння їжі, вогнище, МК-30, форсунки | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Микола  
0
Хочу придбати.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024