Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Понеділок, 25.09.2017
Все про тил
Форма входу
Категорії
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах [11]
(кухні автомобільні, причіпні, переносні, газові, кухні-їдальні пересувні, плити причіпні і переносні, їдальні автомобільні й причіпні, кип’ятильники переносні, термоси, термоси-ящики та інше)
технічні засоби польового хлібопечення [2]
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
технічні засоби підвезення продовольства й води [3]
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах [1]
млини, крупорушки, м’ясо-пункти причіпні, установки макаронні та інше)
польові холодильні засоби [0]
(причіпні холодильні машини, розбірні холодильні камери та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 175
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Польові технічні засоби » технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах

Плити переносні ПП-40 і ПП-1
Плита ПП-40 в наметі УСТ-56    Плити переносні призначені для приготування їжі з двох-трьох перших і других страв в польових умовах. Технічна характеристика плит переносних приведена в табл. 1., а їх комплектність в табл. 2. Переносні плити є тепловими апаратами і по конструктивному оформленню їх можна підрозділити на суцільнометалеві нерозбірні, до них відносяться плити ПП-40 і ПП-1 і металеві розбірні РМП-52М, а за способом спалювання палива — на плити, що працюють як на рідкому, так і на твердому паливі (ПП-40), і плити, що працюють тільки на твердому паливі (ПП-1 і РМП-52М).
    Приготування їжі на плитах переносних можна вести тільки на місці (стоянці), причому плити ПП-40 і ПП-1 пристосовані для роботи в укритті, а плита РМП-52М — як в укритті, так і поза укриттям.
    Будова плити ПП-40. Плита ПП-40 суцільнометалева, нерозбірна, складається з вогнища з димарем, жарильної поверхні, жарильної шафи, водонагрівача і паливної системи (мал. 1).
    Каркас плити виконаний зварним з труб прямокутного перетину, зовні фанерований звичайною листовою сталлю. Вертикальні стійки каркаса служать опорою для чавунного настилу плити, що має дві конфорки із знімними кільцями.
    Плита має знімні ніжки і гратчасту полицю, що відкидається, для посуду.
Будова плити ПП-40
Будова плити ПП-1
Мал. 1. Плита переносна ПП-40:
1 - вогнище:     2 - форсунка;     3 - жарильна   поверхня;    4 - полиця;    5 - водонагрівач;    6 - димова  труба  з дефлектором;   7 - паливний   бак; 8 - духовка;   9 - деко;   10 - ніжки

Мал. 2. Плита переносна ПП-1:
1 - вогнище: 2 - жарильна поверхня; 3 - полиця: 4 - димова труба; 5 - духовка; 6 - дверці топки; 7 - дверці зольника; 8 - санчата


    Для оберігання обслуговуючого персоналу від опіків з трьох сторін зовнішнього контуру плити встановлений поручень, який одночасно використовується при перенесеннях плити.
    Вогнище плити є пічною камерою, виконаною з жаростійкої сталі і фанерованою звичайною листовою сталлю з теплоізоляцією із азбестового листа. Внизу пічної камери встановлені колосникові грати і зольникова коробка.
    У передній частині торця вогнища зроблений отвір, який закривається дверцями (при роботі на твердому паливі) або щитком з форсункою (при роботі на рідкому паливі).
    Продукти згорання з пічної камери прямують по газоходу плити і в залежності від положення шибера можуть поступати або безпосередньо в димар, проходячи через водонагрівач, або заздалегідь омиваючи бічні і нижню стінки жарильної шафи.
Плита ПП-40
Підготовка плити ПП-40 до роботи на твердому паливі, заготівля дров

    Димова труба складається з двох ланок і дефлектора. У робочому положенні труба встановлюється на патрубок водонагрівача. У похідному положенні обидві ланки труби кріпляться хомутами до відкидної полиці, зверху плити.
    Жарильна поверхня плити складається з чавунного настилу, що спирається краями на каркас плити, і двох конфорок з набором знімних кілець.
    Жарильна шафа зварної конструкції з листової сталі, прямокутної форми, має відкидні дверці. Усередині шафи на бічних стінках приварені направляючі для розміщення двох грат з деками.
    Регулювання нагріву шафи здійснюється поворотним шибером, встановленим у верхньому газоході плити.
    Водонагрівач призначений для підігріву води для технологічних потреб. Водонагрівач знімний, «самоварного» типу, квадратної форми, зварений з листової неіржавіючої сталі. У верхній стінці водонагрівач має горловину з кришкою для затоки холодної води, а на бічній стінці внизу — кран для відбору гарячої води.
    У похідному положенні водонагрівач укладається в жарильну шафу, для чого грати з деками опускаються на дно шафи.
    Паливна система плити складається з паливного бака, автомобільного повітряного насоса, манометра, трубопроводів із запірними вентилями і форсунки.
    Паливний бак місткістю 12 л прямокутної форми, має заливальну горловину, яка закривається основною і захисною кришкою, і розташований позаду жарильної шафи в спеціальному відсіку. На верхній частині паливного бака встановлений прохідний повітряний кран, з одного боку до нього приєднаний манометр, з іншою — повітряний насос. Паливо до форсунки подається по паливо-проводу, на якому перед форсункою встановлена спускова пробка. При роботі плити на твердому паливі форсунка укладається в ящик, розміщений під зольникової коробкою.

    Будова плити ПП-1. Плита ПП-1 (мал. 2) в основному має однакову будову з плитою ПП-40, трохи відрізняється від неї технічною характеристикою, а головним чином конструктивним оформленням.
    У плити ПП-1 відсутні паливна система для спалювання рідкого палива і водонагрівач. Все обслуговування плити здійснюється з передньої сторони. Димар одноланковий, а замість дефлектора на кінці труби встановлений іскрогасник (парасолька). У похідному положенні труба кріпиться під плитою спеціальними хомутами.
    Для перенесення плити зі сторін торців укріплені по дві відкидні ручки. Плита змонтована на санчатах, приварених до корпусу.
    Решта конструктивних елементів плити ПП-1 в основному оформлена аналогічно плиті ПП-40.

Таблиця 1.
Технічна характеристика переносних  плит

ПоказникПП-40ПП-1
Кількість осіб, що харчуються, чол.4040
Площа жарильної поверхні, м20,30,3
Водонагрівач:

   кількість, шт1
   місткість, л10
   час закипання води, хв55—75
Духовка:

   кількість, шт1 1
   розміри, мм .356*400*432410*300*315
Форсунка:

   типКГФ-4М
   кількість (встановлених/запасних), шт 1/1
Бак паливний:

   кількість, шт1
   місткість, л12
Витрата палива, кг/ч:

   рідкого (дизельне, гас) 0,6—2,0
   твердого (дрова влажностью21—33 %)9,010-15
Габаритні розміри (похідне/робоче положення), мм:

   довжина1170/1250 900/900
   ширина520/760 446/745
   висота 750/3300900/2178
Маса комплекту, кг 17095

    ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ПЛИТИ ПП-40
    Приготування їжі на переносних плитах може здійснюватися тільки на стоянці. Плита переносна ПП-40, як правило, експлуатується в комплексі з наметом УЗ-68, призначеної для прийому їжі в польових умовах. Крім того, плита може входити в комплект якого-небудь технічного засобу або включатися в табелі до штатів як самостійний засіб для приготування їжі.
    Розгортання і підготовку до роботи плити ПП-40 ведуть в наступному порядку. Плиту встановлюють на ніжки, знімають ланки димаря з гратчастої полиці, а полицю приводять в робоче положення (відкидають на ліву сторону плити). Водонагрівач, вийнятий з жарильної шафи, встановлюють на патрубок димаря плити, а на патрубку водонагрівача закріплюють ланки димаря з дефлектором.
    Заправка кухні водою і паливом, порядок роботи і технічного обслуговування відповідно до загальних вимог для кухонь і плит, викладеними вищий.
    Тиск в паливному баку створюється автомобільним насосом.
    Для установки плити переносної ПП-40 в комплексі з наметом УЗ-68 готують майданчик розміром 8x9,6 м і потім збирають і встановлюють намет в послідовності, як викладено в Керівництві по експлуатації і зберіганню наметів у військових частинах і установах Радянської Армії. Один з кутів намету відводять для розміщення мийної ванни, ящиків для продовольства і хліба, столу-шафи, які встановлюють уздовж стінок намету. Недалеко від цього устаткування встановлюють плиту, а при вході — ящик-шафа, на якому розміщені гачки для одягу і умивальник. Вся решта приміщення відводиться для розстановки п'яти розкладних столів і 20 розкладних табуретів.
    Освітлюється намет двома електричними ліхтарями.

    ОСОБЛИВОСТІ ЕКСПЛУАТАЦІЇ ПЛИТИ ПП-1
    Опалювання плити здійснюється тільки твердим паливом.
    Для приведення плити в робоче положення потрібно вийняти дві ланки димаря з-під днища вогнища і встановити їх на патрубок димової коробки. Відкидний столик привести в робоче положення. Плита готова до експлуатації.
    В процесі експлуатації, щоб очистити жарильну шафу від нагару, її слід вийняти з вогнища. Для цього досить відвернути гайки притискних планок. При установці жарильної шафи між фланцем шафи і корпусом вогнища плити необхідно закласти азбестову прокладку для запобігання димлення і втрати тепла вогнища.
    Порядок роботи і технічне обслуговування плити ті ж самі, що і плити ПП-40.

Таблиця 2.
Норми комплектування переносних  плит

№ п/пНазва предметівОд.

вим.

Тип плити
  ПП- 40  ПП- 1

I. Столовий посуд і прибори


1Миска ( тарілка глибока) із нержавіючої сталішт25
2Баранчик (тарілка мілка) із нержавіючої сталі-”-30
3 Кухоль емальований-”-25
4Ложка столова алюмінієва-”-25
5Виделка столова алюмінієва-”-25
6Ніж столовий із нержавіючої сталі-”-25
7Ложка чайна алюмінієва-”-25
8Прибор для спецій в оправі із нержавіючої сталі-”-5
9Піднос алюмінієвий-”-2
10Чайник 5л алюмінієвий-”-3
11Підставка під чайник -”-3
12Ложка розливна алюмінієва-”-2
13Ніж для різання хліба-”-1

ІІ. Кухонний посуд і інвентар


14Котел наплитний 40–50 л-”-
15Котел наплитний 30–35 л-”-
16Каструля 20 л алюмінієва-”- 2
17Каструля 8–10 л алюмінієва-”-3
18Каструля 4,5–6 л алюмінієва-”-2
19Сковорода з ручкою-”-1
20Друшляк-”-1
21Сито № 1-”-
22Сікач-”-
23Ніж кухонний-”-1
24Ніж овочевий-”-2
25Консервовідкривач-”-1
26Виделка для виймання м’яса-”-
27Виделка транжирна-”-1
28Терка комбінована-”-
29Лопатка поварська-”-1
30Шумовка-”-1
31Копистка-”-
32Качалка-”-
33Дошка для продуктів-”-2
34Сікач для відбивання м’яса-”-
35М’ясорубка ручна-”-1
36Каністра 10 л для олії-”-1
37Бідон 5–10 л (банка) для жирів-”-1
38Щітка для миття котлів-”-

ІІІ. Запасні частини


39Форсунка ФК-0,1 (КГФ-3М)-”-
40Форсунка ФК-0,2 ( КГФ-4Н)-”-1
41ЗІП до форсунокк-т1
42Манометр 0,4 (0,6) МПашт1
43Кран ПП-6 (КР - 25 )-”-1
44Решітка колосникова-”-11
45Трубка паливопровода-”-1
46Прокладка під манометр-”-1
47Гвинт М6 х 20 латунний з шайбою-”-
48Лампа 36В-”-

ІV. Інструмент


49Ключ гайковий двосторонній 17х19-”-1
50Ключ гайковий двосторонній 22х24-”-1
51Ключ гайковий двосторонній 27х30-”-1
52Плоскогубці комбіновані-”-
53Викрутка-”-
54 Напилок трьохгранний-”-
55Брусок -”-1
56Сокира будівельна-”-1
57Пилка поперечна дворучна-”-

V. Приладдя


58Намет УСТ - 56к-т
59 Намет УЗ-68 ( УЛ-68, УСТ-56)-”-1
60Піч чавунна з іскрогасником і трубою-”-
61Стіл-шкаф для посуду і інвентарю-”-1
62Стіл складний для продуктів-”-
63Стіл обідній розкладний з гігієнічним покриттям-”-5
64Табурет розкладний-”-20
65Ванна трьохсекційна-”-1
66Відро оцинковане-”-2
67Таз оцинкований-”-1
67Рукомийник-”-1
69Вішалка для одягу-”-2
70Рушник-”-4
71Терези або безмін 10-15 кг-”-1
72Лійка з сіткою для заливання палива-”-
73Каністра 20л для рідкого палива-”-1
74Ліхтар гасовий вітростійкий-”-1
75Насос автомобільний зі шлангом-”-1
76Дверці топки-”-1
77Кочерга-”-11
78Вогнегасник-”-1
79Аптечка військова-”-1
80Рукав гумовотканинний для води-”-

VІ. Електрообладнання


81Трансформатор переносний 220/360шт
82Кабель переносного трансформатора-”-
83Кабель з одним освітлювачем-”-
84Стрижень для заземленняк-т

VІІ. Укладочна тара

85Ящик для хлібашт1
86Ящик для продовольства з судкамик–т1
87Ящик шафа для мийної ванништ1
88Ящик ( касета) для столів і табуретів–”–1
89Ящик для приладдя–”–11
90Мішок для полотнищ–”–
91Сумка для інструменту–”–1

Підбірка фотогрфій:
Плита ПП-40 зберігається
Фото. 1. Плита ПП-40 зберігається разом з наметом, столом-шкафом для посуду і інвентарю та ще пять ящиків: для хліба, для продовольства з судками, ящик-шкаф для мийної ванни, ящик-касета для столів і табуретів, ящик для приладдя

Підготовка кружок емальованих
Фото. 2. Підготовка кружок емальованих з комплекту ПП-40, які укладаються в стіл-шкаф для посуду і інвентарю

До ПП-40 входять 5 столів обідніх розкладних
Фото. 3. До складу комплекту ПП-40 входять 5 столів обідніх розкладних з гігієнічним покриттям та 20 стільців

Розкладання столів обідніх з гігієнічним покриттям
Фото. 4. Розкладання столів обідніх з гігієнічним покриттям в наметі УЗ-68

Стільці ПП-40 укладаються в ящик
Фото. 5. Стільці ПП-40 укладаються в ящик (касету) для стільців

Дверцята пульту управління паливною системою ПП-40
Фото. 6. Поруч з духовкою ПП-40 знаходяться дверцята пульту управління паливною системою

Поточний ремонт плити ПП-40
Фото. 7. Інструмент, що входить до комплекту ПП-40 дозволяє проводити поточний ремонт плити

Для ПП-40 розгортається наявний в комплекті намет УЗ-68
Фото. 8. Щоб захистити ПП-40 і місце прийому їжі від негоди обов`язково розгортається наявний в комплекті намет УЗ-68

Намет УЗ-68 з плитою ПП-40 внутрі
Фото. 9. Загальний вигляд намету УЗ-68 з плитою ПП-40 внутрі

Плити ПП-40 і ПП-1
Фото. 10. Плити переносні ПП-1 (на передньому плані) і ПП-40 (на задньому плані)

Приготування їжі на плиті ПП-40
Фото. 11. Приготування їжі на плиті ПП-40


Література
     1. Эксплуатация технических средств приготовления и транспортирования пищи в полевых условиях. Руководство. - М.: Воениздат, 1980.–150 с.


Категорія: технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах | Додав: setyanin (27.03.2012)
Переглядів: 5476 | Теги: ПП-40, плита, в польових умовах, приготування їжі, плити переносні, особливості експлуатації, ПП-1, будова плит | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2017