Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
П`ятниця, 29.03.2024
Все про тил
Форма входу
Категорії
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах [11]
(кухні автомобільні, причіпні, переносні, газові, кухні-їдальні пересувні, плити причіпні і переносні, їдальні автомобільні й причіпні, кип’ятильники переносні, термоси, термоси-ящики та інше)
технічні засоби польового хлібопечення [2]
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
технічні засоби підвезення продовольства й води [3]
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах [1]
млини, крупорушки, м’ясо-пункти причіпні, установки макаронні та інше)
польові холодильні засоби [0]
(причіпні холодильні машини, розбірні холодильні камери та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 212
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Польові технічні засоби » технічні засоби польового хлібопечення

Переносна піч для випікання хліба ХПІ-6
Піч для випікання хліба ХПІ-6    Переносна піч для випікання хліба ХПІ-6 (рос. - Печь хлебопекарная переносная ХПИ-6) призначена для випічки хліба в польових умовах. У розгорнутому положенні піч хлібопекарська  ХПІ-6 забезпечує виконання технологічних процесів по випічці хліба у різних умовах, зокрема, може бути встановлена під навісом, в наметі, в кузові транспорту. Піч забезпечена ніжками у вигляді двох полозів і чотирма втопленими ручками для перенесення.
    Переносна піч для випікання хліба ХПІ-6 (рис. 1) за конструкцією відноситься до печей безперервної дії з канальним обігрівом пекарної камери. Піч складається з вогнища, пекарної камери, димової труби, водогрійного бака (водонагрівача) і висувної рами (поду) для розміщення хлібопекарських форм. Водонагрівач, що входить в комплект печі  знімний, "самоварного" типу, коробчатої форми. Матеріал водонагрівача - листова нержавіюча сталь. На верхній площині водонагрівач має горловину з кришкою для заливання холодної води, а на бічній стінці - кран відбору кип'яченої або гарячої води.
Будова пічі для випікання хліба ХПІ-6
Рис. 1. Переносна піч для випікання хліба ХПІ-6:
1 – колосникові грати; 2 – дверцята пекарної камери; 3 – пекарна камера; 4 – димар; 5 – стінка печі, яка знімається з водогрійним баком; 6 – ковпачок паровипускної трубки; 7 – кришка патрубка димаря; 8 – висувна рама; 9 – дверцята топки


    Пекарна камера печі ХПІ-6 прямокутної форми і виготовлена з листової вуглецевої сталі. У пекарній камері можуть одночасно знаходитись 16 форм 2Л7, або знімна касета для установки 8 блоків пекарних форм 2Л7 (рис. 4). У корпусі печі є отвори з поворотними (відкидними) кришками для відведення гарячого повітря з пекарної камери. Дверці пекарної камери відкидаються на 90° і фіксуються в крайньому положенні, а в закритому положенні щільно прилягають до країв дверного отвору. Дверці улаштовані таким чином, що не можуть без допомоги обслуговуючого персоналу мимоволі відкриватися або закриватися.
    Під пекарною камерою на корпусі печі хлібопекарської знаходиться вогнище (топкова камера) де встановлені колосникові грати і зольник. Піч може опалюватися як твердим паливом (дрова), так і рідким – (гас, дизельне пальне). Паливневий отвір вогнища закривається  дверцями (при роботі на дровах) або щитком  форсунки (при роботі на рідкому паливі).
    Для зпалювання рідкого палива в печі їй надається спеціальний пристрій, який складається з газоутворюючої форсунки, паливної колонки з двома паливними резервуарами, з ручним насосом і паливопроводом (рис. 2). Ємність кожного резервуара 24 л. Форсунка КГФ-3М працює за принципом випаровування палива в трубках випарника і горіння його у вигляді факела. Труби випарника для збільшення випаровування заповнені металічними стрижнями з дроту.
    Паливний шланг на кінці з’єднання до форсунки має металічну трубку для від’єднання його від гарячих поверхонь форсунки і печі.
    Кількість пального яке спалюється форсункою, залежить від ступеню відкриття голкою отвору в соплі форсунки і від величини тиску в паливному резервуарі. Максимальний розхід палива – близько 3,5-5 кг/год.
Блок форм Л-7
Рис. 4. Форми для випікання хліба:
а – одинарна форма; б – блок форм
    Піч для випікання хліба і обладнання розміщується в наметі із врахуванням якнайліпшого ведення технологічного процесу випікання хліба (рис.3).
Паливна установка ХПІ-6
    Для розгортання переносної печі для випікання хліба необхідно:
    - встановити корпус печі під отвір на даху намету;
    - зібрати димову трубу, встановити її на патрубок і закріпити розтяжками;
    - залити водогрійний бак водою;
    - встановити на піч шафу для розстойки тіста;
    - закрити зольникову коробку при роботі на рідкому паливі;
    - зняти топкові дверцята, встановити в топку печі форсунку і закріпити її;
    - встановити паливну колонку;
    - приєднати її до форсунки і колонки паливопроводу;
    - закрити паливні вентилі резервуарів, заправити резервуар пальним і створити тиск не більше 0,5 кгс/см²;
    - розпалити форсунку, а після її розпалювання тиск в паливній системі досести до 2 кгс/см².
Розміщення ХПІ-6 в наметі
Рис. 3. Приблизний варіант розміщення обладнання в наметі:
1 – діжа із нержавіючої сталі; 2 – стіл складний підсобного призначення; 3 – діжка дерев’яна для просіювання борошна; 4 – стелаж для борошна; 5 – паливний бак на 48 л; 6 – піч для випікання хліба; 7 – стіл складний для вибивання хліба з форм; 8 – вішак на 6 гачків; 9 – рукомийник; 10 – ящики для інвентарю й інструменту; 11 – ємність для води 320 л; 12 – вага; 13 – стелаж поличний розбірний для хліба


Технічні характеристики ХПІ-6

ПОКАЗНИКЗначення показника
Продуктивність печі при 12 підобертах на добу,кг:.
- по хлібу із борошна житнього обойного (буханка вагою 1,7 кг) 320 кг
- по хлібу із борошна пшеничного 1 ґатунку (буханка вагою 1,2 кг) 230 кг
Кількість хлібопекарських форм, які вміщуються в пекарній камері, шт.16
Водогрійний бак, шт.1
Місткість водогрійного бака (повна/робоча), л24/20
Форсунка, типКГФ-3М
- кількість (встановлених/запасних), шт.1/1
Середній розхід палива на одному підоберті, кг:
- дизельного палива3,5–5 кг/год.
- твердого палива (дрова вологістю 21-33%), м³0,05
Габаритні розміри, мм:
 - довжина1265
 - ширина708
 - висота:
 - у похідному стані1050
 - у робочому стані3660
Маса печі, кг
 - суха300
 - у спорядженому стані674

Переносна піч для випікання хліба ХПІ-6

Рис. 5. Переносна піч для випікання хліба ХПІ-6 над пекарною камерою встановлена розстоєчна шафа


Література
    1. Старощук С.В., Кривизюк Л.П.,Саєвич Й.Й.,  Абкар’янц С.П. Військове хлібопечення (приготування хліба в польових умовах).  Навчально-методичний посібник. Ч 1. - Львів: АСВ, 2009. – 255с.

Категорія: технічні засоби польового хлібопечення | Додав: setyanin (10.04.2012)
Переглядів: 6238 | Теги: випічка хліба в польових умовах, військове хлібопечення, ХПИ-6, печь, ХПІ-6, піч, переносна піч | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024