Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
П`ятниця, 19.04.2024
Все про тил
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Форум » Загальна категорія питань » Розширюємо знання про тил » Питання про "...речове майно, грошову компенсацію.." (Це питання перенесено на форум з гостьової книги)
Питання про "...речове майно, грошову компенсацію.."
setyaninДата: Субота, 15.12.2012, 16:26 | Повідомлення # 1
Подполковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 3
Репутація: 10
Статус: Offline
У гостьовій книзі зявилось таке питання. Наводжу текст без редакційних правок.

Роман (06.12.2012 09:28)
Здравствуйте! Кто работает в вещевой службе и сталкивался с ревизорами, ответьте пожалуйста, где взять согласно действующих приказов определение - вещевое имущество, и какие виды вещевого имущества можно выдавать взамен денежной компенсации и где это написано? Заранее спасибо!
 
setyaninДата: Субота, 15.12.2012, 17:11 | Повідомлення # 2
Подполковник
Група: Адміністратори
Повідомлень: 3
Репутація: 10
Статус: Offline
Quote (Роман)
...определение - вещевое имущество...


Дивлячись в якому контексті Вам потрібне це визначення "речового майна" і тут можна запропонувати наступне:
"... до військового майна належить речове майно - це державне майно, закріплене за військовими частинами, закладами, установами та організаціями Збройних Сил України ".
Таке трактування виходить зі змісту ст. 1 Закону України "Про правовий режим майна у Збройних Силах України" від 21.09.1999 р. №1075-XIV.

а щодо виплати
Quote (Роман)
...денежной компенсации...
можна звернутись до Постанови КМУ від 28.10.2004 р. №1444 .
Знову ж таки треба знати Вашу ситуацію бо Постановою КМУ від 28.10.2004 р. №1444 "Про речове забезпечення військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань у мирний час" передбачено ряд випадків виплат грошової компенсації замість належного речового майна і ніяк не навпаки. Ось ці випадки:

18. Офіцерам, прапорщикам, мічманам і військовослужбовцям, які проходять військову службу за контрактом, у разі переведення для подальшого проходження служби до інших військових формувань, речове майно, яким вони повинні бути забезпечені відповідно до строків носіння на день переведення, видається за попереднім місцем служби.
Якщо за новим місцем служби встановлено форму одягу іншого зразка, військовослужбовцю за попереднім місцем служби видається грошова компенсація за не видане йому речове майно пропорційно часу, який минув з дня настання права на отримання цього майна до дня виключення його із списку військової частини, або за його бажанням видається речове майно на зазначену суму. У разі коли строк носіння деяких предметів речового майна на день переведення не закінчився, їх вартість, що обчислюється пропорційно часу, який залишився до закінчення строку носіння від дати підписання у військовій частині наказу про переведення військовослужбовця підлягає погашенню за рахунок невиданого майна, про що робиться запис у речовому атестаті.

20. Офіцерам, прапорщикам і мічманам за їх бажанням дозволяється (з дати виникнення права на отримання речового майна) замість одних предметів речового майна, передбачених нормами забезпечення, видавати інші, вартість яких не перевищує вартості предметів, що замінюються, або виплачувати за них грошову компенсацію.
Дія цього пункту поширюється на військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, після перших трьох років служби за умови подальшого продовження ними контракту.

24. У разі присвоєння офіцеру військового звання "генерал-майор" ("контр-адмірал") речове майно, отримане під час перебування у попередньому званні, в його забезпечення не зараховується.
За неотримане речове майно у попередньому військовому званні за бажанням офіцерів може виплачуватися грошова компенсація...

27. Військовослужбовці, звільнені у запас або відставку з правом носіння військової форми одягу, за бажанням можуть отримати речове майно, яке вони не отримали під час звільнення, або грошову компенсацію за нього за цінами на день підписання наказу про звільнення.

28. Військовослужбовцям, які звільняються у запас або відставку без права носіння військової форми одягу, виплачується грошова компенсація за неотримане речове майно або за їх згодою видається речове майно на суму грошової компенсації…

31. За речове майно, яке офіцери, прапорщики, мічмани та військовослужбовці, що проходили військову службу за контрактом, але не отримали його у зв'язку із смертю, спадкоємцям померлого виплачується грошова компенсація.
 
dp120886lvpДата: Вівторок, 28.03.2017, 17:14 | Повідомлення # 3
Рядовой
Група: Користувачі
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
http://tyl.at.ua/forum/
 
Форум » Загальна категорія питань » Розширюємо знання про тил » Питання про "...речове майно, грошову компенсацію.." (Це питання перенесено на форум з гостьової книги)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:


Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024