Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Четвер, 25.04.2024
Все про тил
Форма входу
Категорії
Сухопутні війська [3]
Озброєння і техніка Сухопутних військ
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 212
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » 2010 » Липень » 27 » Танк Т-64БМ
10:00
Танк Т-64БМ
Основний танк Т-64 - Бойова маса 42,4 тонн. Екіпаж 3 чоловік. Озброєння: 125-мм гармата, 7,62-мм кулемет "ПКТ", 12,7-мм кулемет "НСВТ". Броня 100—450 мм. Максимальна швидкість 60 км/год. Потужність двигуна 700 к.с.
 
З 1991 по 1999 рік Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова розробило проект нової модифікації танка Т-64, яка отримала назву Т-64БМ "Булат". Внаслідок модернізації тактико-технічні характеристики і бойові можливості танка були доведені до рівня Т-80УД и Т-84.
Модернізація проводилася у 3 напрямах:
1.Рухливість (модернізація силового блоку). Встановлюється модернізований двигун 5ТДФ-М потужністю 850 кінських сил.
2.Захист (зниження вразливості від сучасних протитанкових засобів). Оснащаються встроєним динамічним захистом української розробки.
3.Вогнева міць (модернізація озброєння і комплексу керування вогнем з метою підвищення ефективності вогню). Встановлення комплексу керованого озброєння, а також прицільних комплексів.
 
Всі оптичні прилади, що встановлюються на танки в ході модернізації, є модернізованими варіантами радянських прицілів. В склад прицілів введені електронно-оптичні перетворювачі нового покоління, вузли і блоки, що суттєво підвищують їх характеристики. Приціли серійно випускаються на Україні в місті Черкаси.
 
Робота над танком Т-64 почалася в кінці 50-х років в КБ заводу ім. Малишева (м. Харків). У 1960 році з'явився експериментальний зразок. У його конструкції була використана традиційна компонувальна схема баштового танка із заднім розташуванням МТО і роздільним розміщенням екіпажа. Застосовувалися монолітний значно диференційований броньовий захист, новий двотактний дизель 5тд, механічна планетарна трансмісія. Лобові деталі корпусу і башти не вражалися 100-мм бронебійним снарядом з дальності 1000 метрів.
У 1964 році була розроблена модель, випробування і доопрацювання якої тривали до ухвалення на озброєння в 1967 році. Танк, що отримав назву Т-64, озброювався 115-мм гладкоствольною гарматою з роздільним заряджанням і гільзою, що частково згорає. До складу системи управління вогнем (СУВ) входив оптичний стабілізований приціл-далекомір. Вперше в світовій практиці для серійних машин з традиційною компоновкою і гарматою великого калібру був створений автомат заряджання. Також вперше в конструкції корпусу і башти використовувалася комбінована броня.
У МТО малих розмірів розташовувалися двотактний багатопаливний дизель 5ТДФ потужністю 515 кВт (700 л.с.) і трансмісія. Остання складалася з двох планетарних БКП з фрикційними елементами, що працюють в маслі, мала гідросервоуправління. Ходова частина із співвісними торсіонними валами, опорними і підтримуючими катками з внутрішньою амортизацією, телескопічними амортизаторами і гусеницею з гумометалічними шарнірами паралельного типу забезпечувала хороші характеристики рухливості. На танку Т-64 використовувалися електрогідравлічні приводи наведення гармати, механізм утримання (протівовращенія) командирської башточки, відкидні протикумулятивні екрани, ОПВТ, що дозволяло долати водні перешкоди по дну без обмеження їх ширина, і деякі інші оригінальні технічні рішення.
 
Модифікації Т-64
Т-64А. У 1969 р. на зміну Т-64, який був випущений в обмеженій кількості, прийшов модернізований танк Т-64А. Основні відмінності: 125-мм гладкоствольна гармата, нова СУО, змінена конструкція автомата заряджання, зенітний кулемет з дистанційним управлінням, теплозахисний кожух стовбура гармати, посилене бронювання башти, нова система ППО, устаткування для самоокапиванія, устаткування для навішування мінного трала КМТ-6, многотоплівность двигуна, система для подолання глибокого броду, система забезпечення роботи двигуна в умовах високогір'я, система дорожньої сигналізації.
 
Т-64АК. У 1973 р. з'явився командирський варіант танка Т-64А (всі командирські танки в Росії відрізняються установкою додаткової радіостанції КВ-диапазона і іншого устаткування).
 
Т-64Б. З 1957 року в СРСР були розгорнені роботи по застосуванню в бронетанковій техніці керованого ракетного озброєння. Одним з основних напрямів стало створення спеціалізованих комплексів керованого озброєння основних танків. Результатом цих робіт став танк Т-64Б (об'єкт 447а) з комплексом керованого озброєння «Кобра». Головний розробник комплексу «Кобра» - КБ «Точмаш» (м. Москва). Випробування комплексу 9К112 «Кобра» проводилися в 1975 році на об'єкті 447 (переобладнаному танку Т-64А), оснащеному квантовим прицілом-далекоміром 1Г21, комплексом ракетного озброєння «Кобра» з ракетою 9М112. Пуск ракети проводився з штатної гармати 2А46. Після успішних випробувань в 1976 році модернізований танк під індексом Т-64Б з ракетним комплексом 9К112-1, що включає керовану ракету 9М112, приймається на озброєння. На танку Т-64Б для застосування ракетного комплексу встановлені квантовий приціл-далекомір 1Г42 і нова СУО 1А33. Решта відмінностей: система захисту від напалму, система пуску димових гранат 902б «Хмара», що включає вісім пускових установок димових гранат, розміщених на башті, суцільні бортові екрани, посилене бронювання корпусу і башти, Швидкорознімне з'єднання стовбура з казенником стало з Т-64Б з гарматою 2а46м, збільшення динамічного ходу опорних катків. Екіпаж танка Т-64Б три люди: командир танка і навідник розміщені в башті (перший - справа, другий - зліва від гармати), механік-водій - в носовій частині корпусу по подовжній осі машини. Скорочення екіпажа досягнуте за рахунок застосування автомата заряджання.
Т-64БК В 1976 р., услід за Т-64Б, почав випускатися і його командирський варіант.
Т-64Б1 (1976 р.) - варіант танка Т-64Б без деяких елементів комплексу керованого озброєння (станція наведення, керовані ракети і ін.). Модифікація Б1 (як і Т-72б1) повністю на мала КУВ, але всі місця під його установку були обладнані. Причина сией моделі - дефіцит грошей на той час.
Т-64БМ (1983 р.) - варіант танка Т-64Б з двигуном 6ТД - шестициліндровим багатопаливним двотактним турбопоршневим дизелем потужністю 735 кВт.
Т-64БВ. Після оснащення навісним динамічним захистом в 1985 році танк почав позначатися Т-64БВ. Корпус танка Т-64БВ зварний. Комбінована багатошарова верхня лобова деталь корпусу має кут нахилу від вертикалі 68°. Бортові деталі монолітні, вертикальні, в середній частині мають виштамповку під погон башти великого діаметру, із зовнішнього боку - виріз під верхню гілку гусениці, захищені навісними екранами. Днище корпусу ночвоподібної форми. Для збільшення жорсткості і розміщення торсионов підвіски в днищі є подовжні і поперечні виштамповки.
Башта лита, з привареним дахом і донним листом. Передня частина башти (скуласті ділянки) виконана комбінованою, що забезпечує високу стійкість до дії кінетичних і кумулятивних снарядів. Подальше підвищення снарядостійкості корпусу і башти досягнуте за рахунок застосування навісного динамічного захисту. Комплект складається з 179 металевих контейнерів, усередині кожного з яких під кутом один до одного розташовано два плоскі елементи, що містять вибухову речовину. На башті встановлено вісімдесят, на корпусі - дев'яносто дев'ять контейнерів.
У 1987 році виробництво танка Т-64БВ припинене.
 
Технічні характеристики танка Т-64
 

Бойова маса, т

42,4

Екіпаж, чол.

3

Висота по даху башти, мм

2170

Пушка

125-мм гладкостовбурна - пускова установка

Боєкомплект, постр

36

Типи боєприпасів

БПС, БКС, ОФС, УР

Комплекс керованого озброєння

9К112-1

Керована ракета

9М112 з керуванням по радіо з оптичним зворотним зв'язком

Дальність стрілянини, м

100-4000

Далекомір

лазерний

Стабілізатор

2Е26М с електрогідравлічним приводом наведення

Заряджання

автоматичне

Кулемети

один 12,7-мм, один 7,62-мм

Броньовий захист

комбінована

Динамічний захист

навісний

Димові гранатомети, шт

8

Максимальна швидкість, км/год

60

Запас ходу по шосе, км

500

Двигун

багатопаливний двотактний дизель 5ТДФ

Потужність двигуна, л.с. (кВт)

700 (515)

Трансмісія

механічна планетарна

Підвіска

торсіонна

Гусениця

с РМШ

Глибина подоланої водної перешкоди без/з підготовкою, м

1,8/5

Категорія: Сухопутні війська | Переглядів: 5725 | Додав: setyanin | Теги: Т-64, основний танк, БМ Булат, Танк Т-64БМ, танк, Булат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024