Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Вівторок, 25.07.2017
Все про тил
Форма входу
Категорії
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах [11]
(кухні автомобільні, причіпні, переносні, газові, кухні-їдальні пересувні, плити причіпні і переносні, їдальні автомобільні й причіпні, кип’ятильники переносні, термоси, термоси-ящики та інше)
технічні засоби польового хлібопечення [2]
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
технічні засоби підвезення продовольства й води [3]
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах [1]
млини, крупорушки, м’ясо-пункти причіпні, установки макаронні та інше)
польові холодильні засоби [0]
(причіпні холодильні машини, розбірні холодильні камери та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 174
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Польові технічні засоби » технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах

Кухня очажна КО-75
Кухня очажна КО-75   Кухня очажна КО-75 відноситься до класу кухонь переносних. Кухні очажні КО-75 призначені для приготування їжі з двох страв в польових умовах, а також в залізничних вагонах і на судах при перевезеннях особового складу військових підрозділів.
    КО-75 працює як на рідкому, так і на твердому паливі. Казан КО-75 для першої страви з безпосереднім обігрівом, а казан для приготування других страв в кухнях КО-75 з непрямим обігрівом, причому обігрів такого казана ведеться через проміжний теплоносій.
    Кухня змонтована на санчатах, виготовлених з труб або сталі круглого перетину, які служать для монтажу теплового блоку і для полегшення переміщення, розвороту в потрібному напрями при установці кухні на місцевості.
    Кухня КО-75 (мал. 1) складається з теплового блоку і паливної системи. У тепловий блок входять вогнище з димарем, казани для приготування першого і другого блюд, духовка і водонагрівач.
     Вогнище кухні є металевим каркасом з кутової сталі, що фанероване з внутрішньої сторони сталевим листовим прокатом. Усередині вогнища встановлені три відбивні листи з неіржавіючої сталі, які розташовані під кутом до стінок вогнища, топкова камера з колосниковими гратами і зольник.
У вогнищі кухні передбачений зворотний газохід, для чого вогнище розділене горизонтальною перегородкою з отворами для установки казанів.
Будова кухні очажної КО-75
Рис.1. Будова кухні очажної КО-75:
1 - тепловий блок; 2 - димова труба; 3 - казан для першої страви; 4 -казан для другої страви; 5- водонагрівач; 6 – ручка для перенесення кухні; 7 - жарильна шафа; 8 - санчата; 9 - вентиль форсунки; 10 - паливопровід; 11 -паливна установка; 12 - ручний насос, 13- щит з  манометрами; 14 - форсунка КГФ-3МКО

    Відпрацьовані гази відводяться назовні через димар, що складається з трьох ланок. Перша верхня ланка має відбивач (парасольку), а нижня — кільце для кріплення до димової коробки. Середня ланка використовується при необхідності збільшення тяги у вогнищі.
    Казани кухні виготовлені з неіржавіючої сталі, зварної конструкції, мають прямокутну форму із закруглюючими кутами. Кришки казанів також з неіржавіючої сталі, круглої форми з гумовим ущільненням по контуру горловини казана. При закритті кришка до горловини притискається за допомогою коромисла і задрайки.

Загальний вигляд КО-75
Фото 1. Загальний вигляд КО-75

Секції димаря КО-75
Фото 2. Секції димаря КО-75 у транспортному положенні закріплюються під тепловим блоком
     
На кришці встановлений паровипускний клапан з відбивачем.
    Казани першої і другої страви за зовнішніми габаритними розмірами однакові і у вогнищі можуть бути встановлені на будь-яке місце.
    Казани для другої страви виконані з подвійними стінками, міжстінний простір яких заповнюється проміжним теплоносієм. Для заповнення і контролю за наявністю теплоносія казани обладнані так само, як і казани для другої страви в причіпних кухнях.

Казан другої страви КО-75
Фото 3. Казан другої страви КО-75 має горловину для контролю за наявностю проміжного теплоносія

Паровипускний клапан казана КО-75
Фото 4. Кришки казанів КО-75 оснащені паровипускними клапанами

    Духовка призначена для пасерування овочів при приготуванні їжі. У ній розміщуються два дека. З боку вогнища перед духовкою встановлений знімний відбивач, який при роботі на твердому паливі рекомендується знімати.
    Водонагрівач призначений для підігріву води для технічних потреб, при необхідності його можна використовувати для приготування кип'ятку для чаю або третьої страви. Розташований водонагрівач за духовкою. Він має прямокутну форму, кришку, що щільно закривається, з гумовим ущільненням і паровипускний клапан.
Духовка КО-75 з двома деками
Фото 5. Духовка КО-75 з двома деками призначена для пасерування овочів при приготуванні їжі

    Казани і водонагрівач по периметру верхньої частини мають Г-образні борти, якими упираються в азбестове ущільнення, укладене в жолобки верхнього листу вогнища.
    Для додання зовнішнього (товарного) вигляду кухня зовні фанерована листовою сталлю, причому між облицьовуванням вогнища і зовнішнім облицьовуванням є вільний простір, в якому під час роботи кухні циркулює охолоджуюче повітря, що поступає в отвори зовнішнього облицьовування знизу і виходить в отвори, розташовані вгорі. Таке охолоджування зовнішнього облицьовування оберігає обслуговуючий персонал від опіків і вигоряння лакофарбового покриття.
    Уздовж бічних сторін кухні у верхній частині її є поручні, а в нижній — по дві ручки на кожній стороні для перенесення кухні уручну.
Поручні і ручкиі для перенесення КО-75 уручну
Фото 6. Уздовж бічних сторін кухні КО-75 у верхній частині її є поручні, а в нижній - по дві ручки на кожній стороні для перенесення кухні уручну

    Паливна система кухні складається з паливної установки, форсунки, арматури і паливопроводу.
    Паливна установка кухні КО-75 може бути вертикальної або горизонтальної форми.
    Паливна установка КО-75 горизонтальної форми включає паливний бак, щит з манометрами, ручний насос, вентилі і трубопроводи для палива і повітря. Паливний бак горизонтальної паливної установки у вигляді циліндра зі сферичним днищами, посередині роздільний глухою перегородкою на дві рівні незалежні частини. Кожна частина бака обладнана манометром, вентилями для палива і повітря, заливною горловиною і спусковою пробкою.
    Паливна установка горизонтальної форми встановлена на двох ніжках і має дві ручки для перенесення уручну.
    Паливна установка вертикальної форми не розділяється в середині і має вгорі технологічну нішу де розташована заливна горловина з гвинтовою пробкою, вбудований насос, манометр, вентилі для палива і повітря та паливопровід, а зверху ця ніша закривається кришкою на пружинну защіпку. Вертикальна паливна установка також як і горизонтальна має дві ручки для перенесення уручну.
Вертикальна паливна установка КО-75
Фото 7. Вертикальна паливна установка КО-75 зверху зачиняється кришкою

Технологічна ніша паливної установки КО-75
Фото 7. Технологічна ніша паливної установки КО-75 у якій розташована заливна горловина з гвинтовою пробкою, вбудований насос, манометр, вентилі для палива і повітря, паливопровід

    Паливопровід гумовотканинний, бензостійкий, одним кінцем приєднується до штуцера між вентилями для палива на паливному баку, іншим — до штуцера вентиля форсунки.


Технічні характеристики кухні очажної КО-75

ПоказникиКО-75
Кількість осіб, які харчуються 75
Казани:
  кількість (шт.) 2
  матеріалСталь нержавіюча
місткість (повна/робоча) л:
  для першої страви56/53
  для другої страви 40/34
  для кип'ятку
Водонагрівач:
  кількість, шт1
  місткість (повна/робоча) л: 30/26
Масло в сорочці казана для другої страви:
  марка МТ-16п
  маса, кг7
Деко:
  кількість, шт2
  розміри, мм330x260x120
Жарильна шафа, шт.
  кількість, шт1
  розміри, мм340x277x257
Форсунка
  типКГФ-3МКО
   кількість (встановлених/запас), шт.1/1
Бак для палива, шт.
  кількість, шт1
  місткість, л 48
Витрати палива, кг/год.
  рідке (дизельне або гас) 3,5—5
  тверде (дрова, вологістю 21-33%) 18
Час закипання води на рідкому паливі, хв.:

  у казані для І-ої ІІ-ої страви30-35
  у казані для кип’ятку
  у водонагрівачі55—60
Час закипання води на твердому паливі, хв.:

  у казані для І-ої ІІ-ої страви45—55
  у казані для кип’ятку
  у водонагрівачі60-70
Габаритні розміри, мм:
  довжина 1590 (1245)
  ширина 875
  висота (похідне/робоче положення) 920/2640
Маса, кг:
  суха210
  у спорядженому стані470


    Література
     1. Эксплуатация технических средств приготовления и транспортирования пищи в полевых условиях. Руководство. - М.: Воениздат, 1980.–150 с.

Категорія: технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах | Додав: setyanin (18.03.2012)
Переглядів: 4052 | Коментарі: 1 | Теги: КО-75, паливна система, форсунки, кухні очажні, приготування їжі, кухні переносні, казани | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1  
Ви ці польові кухні КП-75 продаєте?

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2017