Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
П`ятниця, 29.03.2024
Все про тил
Форма входу
Категорії
Сухопутні війська [3]
Озброєння і техніка Сухопутних військ
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 212
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » 2010 » Серпень » 2 » Бойові машини піхоти БМП-1, БМП-2, БМП-3
22:42
Бойові машини піхоти БМП-1, БМП-2, БМП-3
 
БМП-1
БМП-1 розроблена Конструкторським бюро Челябінського тракторного заводу і серійно проводилася ВАТ "Курганмашзавод" (р. Курган). Прийнята на озброєння в 1966 р., серійно випускалася по 1979 р. і є одним з видів бронетанкової техніки, яка помітно підсилила наступальну і вогняну міць механізованих підрозділів. Невелика маса і розміри БМП-1 забезпечили їй малу уразливість на поле бою, плавучість і зручність транспортування по повітрю, а легкість управління машиною у поєднанні з великим запасом ходу по паливу, високою надійністю і простотою експлуатації істотно розширили діапазон її бойового використання.
БМП-1 - базовий варіант. Спеціальне шасі з переднім розташуванням силового відділення. Зварний корпус коробчатого перетину з бічними нішами. У кормі корпуси - вхідні люки, що закриваються дверима з вбудованими в них паливними баками. Конічна зварна башта із спареною установкою гладкоствольної 73-мм гармати і кулемета ПКТ. Напівавтоматичний механізм заряджання, в конвеєрі якого розміщений боєкомплект. На рухомому бронюванні знаряддя встановлений кронштейн ПУ ПТУР "Малятко».
Екіпаж – три чоловіки: командир, механік-водій і навідник-оператор.
Десант може вести вогонь через амбразури в бортах корпусу. Рух на плаву - за рахунок перемотування гусениць. Серійне виробництво з 1966 по 1979 рік. В процесі виробництва до конструкції БМП вносилися зміни, направлені на підвищення надійності ходової частини, силової установки, трансмісії і ін. З 1973 року в боєкомплект включений уламково-фугасний постріл, встановлений приціл 1ПН22М2. Машина обладнана системою дорожньої сигналізації, вилучений механізм заряджання. Бойова маса 13,2 т.
БМП-1П - вилучений комплекс ПТУР "Малятко». Замість нього на даху башти змонтована ПУ комплексу 9п135мдля ПТУР 9М113 "Конкурс" або 9М135М-1 для ПТУР 9М111 «Фагот» з боєкомплектом з 4 ракет. Введені підбивка і надбій на башті, корпусі, надмоторному люку, в зоні розташування ніг водія, на кришках люків командира і водія. Встановлена система захисту від напалму. На кормі башти змонтовано 6 димових гранатометів системи 902В «Хмара». Частина машин обладналася ножовим тралом колії КМТ-10. Бойова маса 13,4 т. Серійне виробництво з 1979 по 1983 рік.
БМП-1ПГ-А даху башти справа установка автоматичного гранатомета АГС-17 «Полум'я». Частина машин пройшла переобладнання на танкоремонтних заводах.
БМП-1Д (1982 р.) - БМП-1 з посиленим бронюванням («афганський» варіант). Сталеві бортові екрани на корпусі і броньова плита під робочими місцями командира і механіка-водія. Не плаває.
БМП-1КШ (1972 р.) - командно-штабна машина для мотострілкових і танкових полків. Замість знаряддя і спареного кулемета в башті встановлений телескопічний антено-мачтовий пристрій. Окрім радіостанцій Р-123мт, Р-130м і Р-111 машина обладнана апаратурою телефонного і телеграфного зв'язку і бензоелектричним агрегатом.
 

ТТХ
бойова вага - 13 тон.
екіпаж - 3+8 чол.
швидкість руху:
  по ґрунту - 40-45 км/год
  по шосе - 65 км/год.
  на плаву - 7 км/год
озброєння:
  73 мм гладкоствольна гармата
  7,62 мм спарений кулемет ПТРК
Кормова частина машини розрахована для розміщення мотострілкового відділення з восьми солдатів з повним викладенням. Тут же встановлений основний паливний бак, що є одночасно спинкою для солдатів, що сидять спиною до спини. Шість десантників, машини, що знаходяться з боку передньої частини, можуть вести вогонь з особистої зброї через стрілецькі гнізда. Солдат, що сидить у лівої стулки дверей, також може вести вогонь і прикривати машину з корми. Останній десантник є командиром відділення, підтримує зв'язок з командиром БМП, сидить у правої стулки дверей і веде спостереження за місцевістю через перископ. Усі 8 піхотинців, які можуть вести вогонь із особистої зброї, що кріпиться в спеціальних кульових установках. Додатково на озброєнні десанту є. протитанковий гранатомет РПГ-7 і переносний зенітний комплекс "Стріла-2″ для боротьби з низколетящими цілями.

 
БМП-2
Подальшим розвитком концепції бойової машини піхоти стала БМП-2. Машина одержала більше простору вежу з нової 30-мм скорострільною гарматою, здатної звістки вогонь як по наземним, так і по повітряним цілям (кут піднесення пушки збільшений до 74°). Гармата стабілізована у двох площинах наведення, тому прицільний вогонь можна вести на ходу.
 
Двухстрічкова система живлення зброї дозволяє швидко міняти тип снаряда – бронебійний або осколковий – залежно від мети. Пушка може вести автоматичний вогонь у двох режимах: малим темпом – 200-300 пострілів у хвилину, або більшим – 550 пострілів у хвилину. Дальність прямого пострілу пушки – 1000 м, прицільна дальність стрілянини по наземним цілям – 4000 м. Стрілянина по зенітним цілям може вестися на висотах до 2000 м. Боєкомплект – 500 снарядів. Зі знаряддям спарений кулемет ПКТ калібру 7,62 мм зі скорострільністю 250 пострілів у хвилину й прицільну дальність стрілянини до 2000 м.
У машині є новий протитанковий комплекс, що на відміну від установленого на БМП-1 може діяти не тільки з машини, але й із ґрунту. Інше озброєння БМП-2 аналогічно применялись на БМП-1.
По загальному компонуванню корпуса БМП-2 подібна зі своєю попередницею. У носовій частині корпуса праворуч перебуває моторно-трансмісійне відділення із установленим у ньому V-образним шестицилиндровим дизельним двигуном потужністю 300 л. с. зі зв’язаними в єдиному агрегаті главним. фрикціоном, коробкою передач і планетарних механізмів повороту. Тут же перебувають системи, що обслуговують роботу двигуна й трансмісії.
ТТХ
бойова вага - 14 тон.
екіпаж - 3+7 чол.
швидкість руху:
   по ґрунту - 40-50 км/год
   по шосе - 65 км/год.
   на плаву - 7 км/год
озброєння:
   30 мм автоматична гармата
   7,62 мм спарений кулемет ПТРК

Відділення керування, розміщене попереду ліворуч, відділено від моторного відділення тепло й звукоізоляційна перегородка. У ньому перебувають робочі місця механіка-водія й стрілка, органи керування машиною, контрольно-вимірювальні прилади, прилади спостереження й кульова установка для стрілянини з автомата.
Бойове відділення розташоване в середній частині корпуса й у вежі. Тут розміщені штатне озброєння машини, боєкомплект, прилади спостереження й прицілювання, витяжна й приточная вентиляція й робочі місця командира й навідника-оператора. Перед навідником-оператором установлений комбінований (денний і нічний) приціл для стрілянини зі спареної установки по наземним цілям, три прилади спостереження й пульти керування стабілізатором і системою запуску димових гранат. Перед командиром розміщений денний приціл для стрілянини по наземним і зенітним цілям і пульти керування стабілізатором і комплексом ПТУРС. Таким чином, з гармати можуть вести вогонь як навідник, так і командир машини. На командирській башточці змонтовані три прилади спостереження й освітлювач для нічної стрілянини.
Десантне відділення займає кормову частину машини. У порівнянні із БМП-1 воно зменшено й розраховане на 8 чоловік. Для посадки й висадження десанту служать два люки в даху й двоє дверей у кормі корпуса. У бортах корпуса є кульові установки – дві кулеметні й п’ять автоматних.
БМП-2 має у своєму розпорядженні засоби захисту від зброї масової поразки, а також від пожежі й затоплення на плаву. Для маскування на поле бою машина обладнана термодимовой апаратурами й шістьома димовими гранатометами. Основою захисту екіпажа й устаткування машини служить кругове бронювання герметичного корпуса.
При ядерному вибуху потік гамма-випромінювання викликає спрацьовування системи ПАЗ — протиатомного захисту. При цьому глушиться двигун, зупиняються вентилятори, перекриваються всі воздухопритоки, так що до підходу ударної хвилі машина буде повністю герметизирована. Після проходження фронту ударної хвилі включається нагнітач, що через фільтр подає очищене повітря усередину машини під надлишковим тиском. Система забезпечує аналогічний захист при виявленні радіоактивних або отруйних речовин.
У випадку виникнення вогню усередині машини вступає в дію автоматична протипожежна система, що сама визначає вогнище пожежі й подає до нього огнегасящий состав.
Бойова вага БМП-2 становить 14 т, однак питомий тиск на ґрунт — усього 0,62 кг/див2 що при наявності потужного двигуна дозволяє машині впевнено рухатися по піску, заболоченій місцевості, глибокому снігу й в інших важких дорожніх умовах. А на гарній дорозі БМП може посперечатися у швидкості з автомобілем.
Переборна для неї й водна перешкода. Користуючись тими ж гусеницями, машина пливе зі швидкістю 7 км/ч.
В умовах пересіченої місцевості машина може переборювати підйоми до 36°, рухатися по схилах крутістю 30°, форсувати стінки висотою до 0,7 м і рови шириною до 2,5 м.
Застосування БМП-2, що володіє гарною маневреністю, підвищеною вогневою міццю, сучасними засобами захисту, істотно підвищує бойові можливості механізованих підрозділів Сухопутних військ.
 

ТТХ
бойова вага - 26 тон.
екіпаж - 3+8 чол.
швидкість руху:
   по ґрунту - 40-45 км/год
   по шосе - 65 км/год.
   на плаву - 7 км/год
озброєння:
   100 мм гармата
   30 мм спарена автоматична гармата  
   7,62 мм спарений кулемет
   2х7,62 мм курсових кулемети ПТРК
БМП-3
Подальшим розвитком концепції бойової машини піхоти стала БМП-3. Модернізована бойова машина піхоти БМП-3 створена на основі досвіду експлуатації БМП-3 в різних регіонах світу і сучасних вимог, які висуваються до бойових машин піхоти. У порівнянні з базовою бойовою машиною піхоти БМП-3, модернізована БМП-3 має більш високі характеристики вогневої міці, рухливості, захищеності й ергономічності, і, в цілому, більш високу бойову ефективність.

Вогнева міць модернізованої БМП-3 підвищена за рахунок застосування модернізованої системи управління вогнем. Система включає в себе основний приціл оператора-Стрілець «СОЖ» з вбудованим лазерним віддалеміром і каналом управління ПТУР, прицільний комплекс «Весна-К» з тепловізіонной камерою й автоматом супроводу цілі АСТ-Б, денно-нічний прилад спостереження командира ТКН-АІ, цифрової балістичний обчислювач, стабілізатор озброєння.
Застосування модернізованої системи управління вогнем дозволяє розпізнавати цілі і вести прицільну стрільбу на великих дальності і швидкості руху, знижує час ураження цілі, а також значно підвищує ефективність стрільби на плаву. На модернізованій БМП-3 встановлений механізм заряджання ПТУР, що полегшує роботу стрільця і скорочує час заряджання ПТУР. Механізм заряджання забезпечує заряджання ПТУР в автоматичному і поопераційному режимах при різних кутах повороту башти щодо корпусу машини.
Прицільний комплекс «Весна-К» з тепловізіонной камерою й автоматом супроводу мети АСТ-Б забезпечує ураження віддалених цілей з підвищеною точністю в будь-який час доби, у будь-яких умовах видимості.
Захищеність модернізованої БМП-3 може бути підвищена за рахунок встановлення додаткових броньових екранів, комплексу захисту від високоточної зброї, комплексів динамічного або активного захисту.
Комплекс активного захисту «Арена-Е» забезпечує захист від керованих і некерованих протитанкових ракет та протитанкових гранат.
Комплекс захисту від високоточної зброї «Штора-1» дозволяє захистити модернізовані БМП-3 від протитанкових керованих ракет з напівавтоматичною командною системою, що використовують лазерне підсвічування цілі, а також від артилерійського озброєння, що має систему управління вогнем з лазерним далекоміром.
Навісний комплекс динамічного захисту забезпечує захист машини від протитанкових кумулятивних снарядів.
Категорія: Сухопутні війська | Переглядів: 9280 | Додав: setyanin | Теги: БМП, БМП-3, БМП-2, гармата, бойова машина, бойова машина піхоти, озброєння, БМП-1 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024