Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Четвер, 02.05.2024
Все про тил
Форма входу
Категорії
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах [11]
(кухні автомобільні, причіпні, переносні, газові, кухні-їдальні пересувні, плити причіпні і переносні, їдальні автомобільні й причіпні, кип’ятильники переносні, термоси, термоси-ящики та інше)
технічні засоби польового хлібопечення [2]
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
технічні засоби підвезення продовольства й води [3]
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах [1]
млини, крупорушки, м’ясо-пункти причіпні, установки макаронні та інше)
польові холодильні засоби [0]
(причіпні холодильні машини, розбірні холодильні камери та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 212
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Польові технічні засоби » технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах

Кухня автомобільна ПАК-200
Кухня ПАК-200  Кухні автомобільні призначені - для приготування, транспортування і видачі гарячої їжі в польових умовах, зокрема, кухні ПАК-200 і ПАК-170М (ПАК-170) - для приготування їжі з двох страв і кип'ятку для чаю.
   Обладнання для зберігання і обробки продуктів, зберігання кухонного посуду і інвентарю і інше допоміжне обладнання розташоване по правому, лівому борту і передній стінці кузова-фургона.
Все допоміжне обладнання кухонь ПАК-200 в ПАК-170М виготовлене з нержавіючої сталі. Допоміжне обладнання кухні ПАК-I70 в основному дерев'яне, і пофарбоване. Столи для обробки продуктів покриті листовою оцинкованою сталлю. Настінні шафи виготовлені з алюмінію. Шафи, призначені для продовольства, по ємкості розраховані для зберігання однієї дободачі свіжих продуктів і овочів по нормі загальновійськового пайка на 200 чоловік. Кожна шафа має дверці із замками, полиці або висувні ящики.
   Кухонний інвентар розміщується в настінних шафах на призначеному для нього місці і кріпиться за допомогою спеціальних затисків. Кришки столів-шаф використовуються як столи для холодної обробки м'яса, риби і овочів. Миття посуду і кухонного інвентарю проводиться в кухнях ПАК-200 і ПАК-170М в односекційнній ванні, що має сітку для ошпарювання посуду, а в кухні ПАК- 170 — у двухсекційній ванні. Для забору води від зовнішнього джерела і відведення використаної води від миття (під час стоянки) в комплекті допоміжного інвентарю кухні є забірний і спусковий шланги.
   Приготування їжі в кухнях ПАК-200 і ПАК-170М (ПАК-170) можна проводити як на стоянці, так і при русі. Обладнання кухні ПАК-200 вмонтоване в цільнометалевому кузові-фургоні з теплоізоляцією, а кухні ПАК-170М (ПАК-170) в дерев'яно-каркасному кузові-фургоні - також з теплоізоляцією. Кузови-фургони кухонь мають вікна, вхідні двері, природну припливно-витяжну вентиляцію, відкидні сходи - для входу в кухню, освітлення, сигналізацію до водія, кріплення для гамаків на час відпочинку особового складу тільки в кухні ПАК-200 і пристрій для кріплення запасного колеса.
   Все змонтоване обладнання кухонь поділяється на основне, включаючи теплові апарати і системи, що забезпечують їх роботу, і допоміжне, включаючи шафи для зберігання запасу продовольства, що перевозиться, ємкості для води, а також обладнання і інвентар для обробки продуктів. До складу основного обладнання входять теплове обладнання (котли для першої і другої страви, котел для кип'ятку, жарильна шафа), системи паливна, водопостачання, вентиляції і електрообладнання.
   До складу допоміжного обладнання входять столи-шафи для зберігання і оброблення продуктів, а також укладання приладдя і інвентарю, ванна для миття посуду і кухонного приладдя, шафа для спецодягу і особистої зброї, рукомийник і шафи настінні для посуду і кухонного приладдя. Все обладнання кухонь розміщене уздовж бічних і передньої стінок кузова-фургона.
Розміщеня обладнання в кузові ПАК-200
Рис. 1. Будова кухні автомобільної ПАК-200:
1 - бак для води правий; 2 - насос ручний БКФ-2; 3 - сидіння для кухаря; 4 - стіл-шафа для оброблення продуктів і зберігання продовольства; 5 - шафа для одягу і особистої зброї; 6- шафа для хліба; 7 - стіл-шафа для овочів; 8 - ванна для миття посуду; 9 - рукомийник; 10 - металевий піддон; 11-казани для варіння їжі; 12 - духовка; 13 - казан для кип'ятку; 14 - настінна шафа для посуду і кухонного приладдя, 15 – димар з дефлектором


   Уздовж передньої стінки кузова-фургона встановлено все теплове обладнання (казани для варки їжі з топковими пристроями, металевий піддон по периметру теплового блоку, котел для кип'ятку, духовка), бак для води, дві настінні шафи для посуду і кухонного приладдя тільки в кухні ПАК-200. Крім того, в кухні ПАК-200 під тепловим блоком уздовж передньої стінки кузова встановлений основний бак для води ємкістю 450 л, а в кухні ПАК-170М (ПАК-170) за тепловим блоком уздовж всієї передньої стінки — бак для води ємкістю 400 (200) л. На верхній площині цього баку з лівого боку змонтовано пристрій для кріплення запасної форсунки, а з правої—оглядовий люк. На даху кузова-фургона встановлені димова труба з дефлектором і вентиляційні люки яки відчиняються, в ПАК-200 — чотири люки, в ПАК-170М (ПАК-170) — два люки.
Розміщення обладнання в кузові-фургоні ПАК-170
Рис. 2. Будова кухні автомобільної ПАК-170:
1- бак для води; 2 — тепловий блок; 3 — насос ручний для води БКФ-2; 4 — умивальник; 5 - сидіння для кухаря; 5 — стіл для оброблення продуктів; 7- стіл-шафа для миття посуду;  8 — стіл-шафа для оброблення і  зберігання  продуктів; 9 — настінна шафа для кухонного приладдя; 10 – вогнегасник; 11 – форсунки; 12 – паровипускний клапан; 13 – паровідводи; 14 – димар; 15 – духовка


   У кухні ПАК-200 зовні на передній стінці встановлені сходи до дефлектору. Під кузовом вмонтована частина паливної системи, бак для пального і паливопроводи. Вся решта частина паливопровода та арматура паливної системи вмонтована в кузові - фургоні кухні. Люк для роздачі їжі в кухні ПАК-200 розташований в бічній стінці кузова з правого боку, а в ПАК-170М (ПАК-170) — з лівої. В кузові кухні ПАК-200 знаходяться сім вікон які відчиняються - по три в правій і лівій стінці і одне в передній, а в кузові кухні ПАК-170М (ПАК-170) є по два вікна в правій і лівій стінці. Зовні задньої стінки кузова кухні ПАК-200 закріпленні вхідні сходи (трап) і запасне колесо автомобіля, в кухні ПАК-170М (ПАК-170) — тільки вхідні сходи, а запасне колесо кріпиться між кабіною водія і передньою стінкою кузова.

Технічні характеристики кухонь ПАК-200, ПАК-170М (ПАК-170)
Показники ПАК-200 ПАК-170М (ПАК-170)
База монтажу ЗІЛ-131 ЗІЛ-157К
Кількість осіб, які харчуються 200 170
Тип фургона-кузова Цільно-металевий Дерев'яно-каркасний
Казани:

кількість (шт.) 3 3
матеріал Сталь нержавіюча
місткість (повна/робоча) л:

для першої страви 165/150 125/100
для другої страви 125/110 75/65
для кип'ятку 115/100 100/85
Масло в сорочці казана для другої страви:

марка МТ-16п МТ-16п
маса, кг 9 7
Духовка, шт. 1 1
розміри, мм 420x300x300 520x322x255
Форсунка (тип) КГФ-ЗМ КГФ-ЗМ
кількість (встановлених/запасних), шт. 2/1 2/1
Бак для палива, шт. 1 2
місткість, л 48 2*24=48
Бак для води. шт. 3 1
місткість, л 120*2+210=450 400 (200)
Витрати палива, кг/год.

рідке (дизельне або гас) 7-10 7-10
тверде (дрова, вол. 2 1-33%) 28-32 28-32
Час закипання води на рідкому пальному, хв.:

у казані для першої страви 55—65 45-50
у казані для другої страви 50—60 45-50
у кип’ятильнику 60—70 45-70
Час закипання води на твердому паливі, хв.:

у казані для першої страви 60—70 70-80
у казані для другої страви 55—65 70-80
у кип’ятильнику 65—75 70-80
Габаритні розміри, мм:

довжина 7525 7190(6733)
ширина 2380 2390(2268)
висота (похідне/робоче положення) 3320/3684 3270 (3140)/3600 (3660)
Маса, кг:

суха 7740 7030 (6770)
у спорядженому стані 9700 8640 (7800)
повна 9850 8790(7950)
Можливості з приготування їжі як на зупинці, так і під час руху як на зупинці, так і під час руху

Декілька кухонь ПАК-200 на стоянці
Фото 1. Кухні ПАК-200 (у згорнутому положенні) на стоянці
Тепловий блок кухні ПАК-200
Фото 2. Кухня ПАК-200 (тепловий блок)

Порядок розпалювання форсунок

Фото 3. Порядок розпалювання форсунок

Казани ПАК-200

Фото 4. Казани ПАК-200 щільно закриваються задрайками

Права настінна шафа ПАК-200

Фото 5. Права настінна шафа ПАК-200 для посуду і кухонного приладдя

Ліва шафа ПАК-200

Фото 6. Ліва шафа ПАК-200 для кухонного приладдя

Духовка ПАК-200

Фото 7. Духовка кухні ПАК-200

Рукомийник кухні ПАК-200

Фото 8. Рукомийник кухні ПАК-200

Вхідні двері в кузов-фургон ПАК-200

Фото 9. Вхідні двері в кузов-фургон ПАК-200

Табличка заводу-виробника ПАК-200

Фото 10. Табличка заводу-виробника ПАК-200 (111 воєнний завод)

Зовнішня відмінність ПАК-200 від ПАК-200М

Фото 11. Зовнішня відмінність ПАК-200 від ПАК-200М це те, що ПАК-200 не комплектувався ФВУ


Щоб переглянути більше фото натисніть посилання
 
Категорія: технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах | Додав: setyanin (17.07.2010)
Переглядів: 13203 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024