Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Субота, 27.04.2024
Все про тил
Форма входу
Категорії
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах [11]
(кухні автомобільні, причіпні, переносні, газові, кухні-їдальні пересувні, плити причіпні і переносні, їдальні автомобільні й причіпні, кип’ятильники переносні, термоси, термоси-ящики та інше)
технічні засоби польового хлібопечення [2]
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
технічні засоби підвезення продовольства й води [3]
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах [1]
млини, крупорушки, м’ясо-пункти причіпні, установки макаронні та інше)
польові холодильні засоби [0]
(причіпні холодильні машини, розбірні холодильні камери та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 212
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Польові технічні засоби » технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах

Кухня причіпна КП-42М
Кухня причіпна КП-42М    Кухня причіпна КП-42М призначена для приготування і транспортування їжі з однієї страви в польових умовах для 250 осіб, що харчуються. Кухня КП-42М працює тільки на твердому паливі (дрова).
    Устаткування кухні КП-42М змонтоване на шасі автомобільного причепа 1-АП-1,5 (мал.1) і складається з вогнища з димарем, одного стравоварильного казана на 250 літрів і допоміжного устаткування (ящика для продовольства і приладдя, кошика для дров і термосних майданчиків з пристосуваннями для кріплення термосів). Суха вага кухні КП-42М складає 800 кг, а у спорядженому стані (з продовольством, водою, дровами) - 1150 кг.
    Вогнище кухні пристосоване для спалювання тільки твердого палива і по конструктивному оформленню і розміщенню окремих елементів в основному не відрізняється від вогнища для першого блюда кухні КП-2-48. Розхід дров складає 28-32 кг/годину, а час закипання води дорівнює 80-90 хвилин.
    Димар аналогічний димарю кухні КП-2-48.
    Казан кухні чавунний, круглої форми. Кришка котла з листової сталі, внутрішня поверхня вилуджена "харчовим" оловом. У борту кришки в паз укладено гумове прокладення по контуру горловини котла.
Кухня причіпна КП-42М
Мал.  1. Кухня причіпна КП-42М:
1 -шасі автомобільного причепа 1-АП-1,5; 2 - запасне колесо; 3 - ящик для продовольства і приладдя; 4 - кошик для дров; 5 - відро; 6 - вогнище; 7 - димар; 8 - казан; 9 - паровипускний клапан; 10 - термос; 10 - підніжка для кухаря

    Зовні в центрі кришки встановлений паровипускний клапан. До корпусу паровипускного клапана з внутрішньої сторони кришки прикріплена розетка, що перешкоджає випліскуванню їжі через клапан під час руху.
    У закритому положенні кришка притискається до горловині казана чотирма задрайками.

    ШАСІ
    По конструктивному оформленню автомобільний причіп 1-АП-1,5 аналогічний причепу ІАПЗ-739. Від причепа ІАПЗ-739 він відрізняється габаритними розмірами і шириною колії.

    ДОПОМІЖНЕ УСТАТКУВАННЯ
    Ящик для продовольства і приладдя призначений для перевезення і зберігання однієї добової дачі продовольства (окрім хліба і овочів) і комплекту приладдя.
    Корпус ящика прямокутної форми, дерев'яний з металевими косинцями.
    З лівого боку ящика внизу є відділення для зберігання приладдя до автопричепа, а з правого боку внизу ящика - висувна дошка для оброблення продуктів.
    Кришка ящика металева, з листової сталі, прикріплена на двох шарнірах до корпусу і має два замки.
    До рами причепа ящик кріпиться чотирма болтами.
    На передній стінці до ящика трьома болтами кріпиться запасне колесо для автопричіпа.
    Кошик для дров розташований між облицюванням кухні і ящиком. Він складається з двох сталевих грат з дном з листової сталі. Кожна з цих грат кріпиться болтами до облицювання кухні і ящика, а дно - до рами причепа.
    Кухні КП-42М з виробництва зняті.
КП-42М музейний експонат
Фото 1. Зараз усі кухні КП-42М це переважно музейні експонати

КП-42М на шасі 1-АП-1,5
Фото 2. КП-42М змонтована на шасі автомобільного причепа 1-АП-1,5

Ящик для продовольства і приладдя КП-42М
Фото 3. Попереду на ящик для продовольства і приладдя КП-42М монтувалось запасне колесо

Кошик для дров КП-42М
Фото 4. Кошик для дров КП-42М

Місця для установки термоса ТВН-12
Фото 5. Зліва і справа від казана КП-42М обладнані місця для установки термоса ТВН-12
 
Вогнище КП-42М
Фото 6. Топковий простір вогнища КП-42М закривається дверцятами

Кришка казана КП-42М
Фото 7. Кришка  казана КП-42М має паровипускний клапан і зачиняється задрайками

Відкидна підніжка для кухаря КП-42М
Фото 8. Відкидна підніжка для кухаря КП-42М


Джерела інформації
    1. Эксплуатация технических средств приготовления и транспортирования пищи в полевых условиях / Руководство, М.:ВИ, 1980. – 150 с.
   2. Фото взяті з http://photo.qip.ru/users/pakuro/3717485/
Категорія: технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах | Додав: setyanin (17.03.2012)
Переглядів: 2835 | Теги: на твердому паливі, 1-АП-1, приготування їжі, шасі, кухні причіпні, казани, КП-42М | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024