Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
П`ятниця, 26.04.2024
Все про тил
Форма входу
Категорії
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах [11]
(кухні автомобільні, причіпні, переносні, газові, кухні-їдальні пересувні, плити причіпні і переносні, їдальні автомобільні й причіпні, кип’ятильники переносні, термоси, термоси-ящики та інше)
технічні засоби польового хлібопечення [2]
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
технічні засоби підвезення продовольства й води [3]
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах [1]
млини, крупорушки, м’ясо-пункти причіпні, установки макаронні та інше)
польові холодильні засоби [0]
(причіпні холодильні машини, розбірні холодильні камери та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 212
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Польові технічні засоби » технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах

Причепний м’ясопункт ПМ-40
Причіпний м’ясопункт ПМ-40    Причепний м’ясопункт ПМ-40 є табельним засобом  польових м’ясокомбінатів і призначений для первинної переробки великої рогатої худоби, свиней і овець, і штучного охолодження м'яса та субпродуктів до температури (+5°С) - (+7°С) в товщі м'яса в польових умовах. Матеріальна частина причепного м’ясопункту дозволяє виконувати усі операції по первинній переробці худоби і охолодження м'яса і м'ясопродуктів з дотриманням умов, що відповідають основним вимогам санітарної і ветеринарної служб. Польовий м’ясопункт ПМ-40 виготовляється відкритим акціонерним товариством "Полтавський машинобудівний завод".
    Пересувний пункт для забою і первинної переробки сільськогосподарських тварин ПМ-40 містить просторовий модуль в якому розміщені холодильна камера, компресорна холодильна фреонова установка з ребристим випарником-повітроохолоджувачем, відцентровим вентилятором, лопатевим насосом, комбінованою лебідкою, доладною фермою з підвісними шляхами. Завод-виробник м’ясопункту ПМ-40 Модуль представляє собою металевий каркас, зварений з кутника і обшитий листовою сталлю. Кріпиться він на шасі двовісного низькорамного автомобільного причепа за допомогою фасованих опор. Підлога, стелі і стінки модуля зсередини покриті термоізоляцією. Впритул до задньої стінки модуля встановлюють намет, в якому розміщується забійно-обробне відділення. Первинна переробка тварин і охолодження м'яса ведуться паралельно. Об'єм камери охолодження складає 48,45 куб.м, в яку одноразово входить до 5000 кг м'яса.
    Окрім технологічного модуля і розбірного намету в комплект м’ясопункту входять причіпна холодильна установка типу ПХМ-5, пересувна електростанція трифазного струму потужністю 20 кВт для підтримання напруги в мережі 380В і два намети, один з яких є тимчасовим складом для зберігання шкіряної сировини, інший для ЗІП(а). М’ясопункт має розрахункову продуктивність  40-45 голів великої рогатої худоби за зміну.
Польовий м’ясопункт ПМ-40 на причепі 2-ПН-4
    Пересувний забійний пункт ПМ-40 має велику мобільність, що дозволяє здійснювати забій і первинну переробку тварин безпосередньо в польових умовах.

Холодильний агрегат м’ясопункту польового ПМ-40Причепний м’ясопункт складається з:
  - цеха-автопричепа, забезпеченого холодильною установкою, який призначений для первинної переробки худоби і охолодження м'яса;
    - пересувної електростанції ЕСД-20-ВС/400, потужністю 20 кВт трифазного струму, напругою в мережі 380 вольт;
   - пожежної мотопомпи М-600 для водопостачання польового м’ясопункту;
    - намету підсобного призначення для первинної обробки шкур і кишок;
    - намету підсобного призначення для складування майна;
    - комплекту інвентарю, приладдя, інструменту і запчастин;
    - польової розбірної холодильної установки ПРХУ (камера і холодильний агрегат).
    Технологічне силове устаткування польових  м’ясопунктів дозволяє використовувати їх як у складі польових м'ясокомбінатів, так і у вигляді самостійних виробничих одиниць у відриві від м'ясокомбінату.

Продуктивність м’ясопункту:

    - при роботі в одну зміну (7-8 годин первинної переробки худоби і 12-14 годин охолодження м'яса);
    - 40-45 голів великої рогатої худоби або 90-100 свиней або 160-180 овець
   - 4,0-5,0 тон м'яса за добу, а при роботі у дві зміни - 8,0-10,0 тон м'яса за добу. При цьому первинна переробка худоби і охолодження м'яса виконуються паралельно.
Причіпна холодильна машина ПХМ-5Об'єм камери охолодження 48,45 куб.м.
Вага одноразово завантаженого м'яса до 5000 кг.
Температура м'яса, що поступає в камеру, - (+30°С) -(+35°С).
Температура охолодженого м'яса (+5°С) - (+7°С).
Холодопродуктивність холодильної установки при температурі випару фреону Т=12°С - 10°С -15500 ккал/година.
Холодоагент - фреон-12
Температура води для охолодження компресора - (0°С) - (+25°С)

Споживана потужність електродвигунів:
    - компресора - 7,5 кВт;
    - вентилятора - 2,8 кВт;
    - насоса - 1,1 кВт;
    - лебідки - 2х1,0 кВт;
    - пилки - 1,7 кВт;
    - талі - 0,6 кВт разом-15,7 квт;
    - електродвигуна відтаювання - 7,2 кВт.

Габарити польового м’ясопункту в розгорнутому  положенні: 
    - довжина - 14880 мм,
    - ширина - 5500 мм,
    - висота - 4260 мм.
Цеху-автопричепа в похідному положенні:
    - довжина-7000 мм,
    - ширина - 2450 мм,
    - висота - 3150 мм.
Час розгортання - 4-5 годин.
Час згортання - 5-6 годин.

Автомобілі для буксирування:
    - цеху-автопричепа - МАЗ-200 або Краз-219;
    - для електростанції - ЗИЛ-130.
Найбільша швидкість руху на прямій горизонтальній ділянці дорогі з удосконаленим покриттям - не більше 50 км/год.

Електростанція ЭСД-20-ВС-400:

    - потужність номінальна 20кВт,
    - рід струму - змінний, трифазний, частота номінальна 50Гц,
    - напруга  номінальна – 400В,
Габарити електростанції мм :
    - довжина - 5750мм,
    - ширина - 1890 мм,
    - висота - 2230мм.
Електостанція ЭСД-20 ВС/400
Фото. Пересувна електростанція ЕСД-20 ВС/400

Пожежна мотопомпа М-600
Продуктивність при повному тиску 60м водяного стовпа і геометричній висоті всмоктування 1,5м - 600 л/хв.
Найбільша геометрична висота всмоктування – 6 м.
Діаметр всмоктуючого патрубка (умовний) - 80 мм.
Діаметр викидного патрубка (умовний) - 70 мм.
Місткість паливного бака - 8,5 літрів.
Витрата води, куб.м / цикл охолодження м'яса:
для технічних потреб: 2,5
для охолодження конденсатора холодильної установки:
    - з градирнею: 5-6,
    - без градирні: 30-40.

Електропила типу "ФЭП" МРТУ №27-08-88-66. Продуктивність туш в годину не менше 125.
    - електродвигун ФТУ 1-4:
    - потужність - 1,7 кВт;
    - число оборотів - 1420 об/хв.;
    - напруга - 220/380 Вольт;
    - вага – 48 кг.

Вага м’ясопункту в комплекті 28915 кг (34115кг), у тому числі:
    - цеху автопричепа в похідному положенні - 6170 кг;
    - комплектуючого майна, інвентарю, інструменту і запасних частин в упаковці - 5000 кг;
    - пересувної електростанції ЕСД-20 ВС/400  із ЗИП - 3750 кг;
    - автомобіля для буксирування цеху автопричепа МАЗ-200 (КРАЗ-219) – 6300 (11300) кг;
    - автомобіля для буксирування пересувної електростанції ЗІЛ-130 (ЗІЛ-164) – 4300 (4100) кг.


   Польовий м’ясопункт ПМ-40 був прийнятий на озброєння в 1982 році - (приказ начальника Тыла Вооруженных Сил СССР от 16.11.1982 №93 "О принятии на снабжение СА и ВМФ мясопункта прицепного ПМ-40М").

Література
1. Житенко П.В. и др. Организация убоя сельскохозяйственных животных. – М.: Россельхозиздат, 1980.



Категорія: технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах | Додав: setyanin (27.02.2012)
Переглядів: 3264 | Теги: причепний мясопункт, мясопункт, польовий м’ясопункт ПМ-40, обробка м’яса, забій худоби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024