Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
П`ятниця, 26.04.2024
Все про тил
Форма входу
Категорії
технічні засоби для приготування і транспортування їжі в польових умовах [11]
(кухні автомобільні, причіпні, переносні, газові, кухні-їдальні пересувні, плити причіпні і переносні, їдальні автомобільні й причіпні, кип’ятильники переносні, термоси, термоси-ящики та інше)
технічні засоби польового хлібопечення [2]
(хлібопекарні блоки автомобільні і причіпні, хлібопекарні печі причіпні й переносні, агрегати тістовиготовлення причіпні, машини просіювальні, тісторозподільні й тістоформувальні переносні та інше)
технічні засоби підвезення продовольства й води [3]
(авторефрижератори, причепи-рефрижератори, автофургони і причепи-фургони хлібні, ізотермічні і комбіновані, причепи-склади, причепи-контейнери, автоводоцистерни, причепи-цистерни для води, цистерни переносні для води та інше)
технічні засоби переробки продовольства і худоби в польових умовах [1]
млини, крупорушки, м’ясо-пункти причіпні, установки макаронні та інше)
польові холодильні засоби [0]
(причіпні холодильні машини, розбірні холодильні камери та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 212
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Польові технічні засоби » технічні засоби польового хлібопечення

Переносна хлібопекарська піч ПХП-0,4
Піч для випікання хліба ПХП-0,4    Переносна хлібопекарська піч ПХП-0,4 призначена для випікання пшеничного, житньо-пшеничного, і житнього хліба в польових умовах. За конструкцією ПХП-0,4 відноситься до печей безперервної дії з канальним обігрівом пекарної камери. Піч складається з каркаса, вогнища, димової труби, водогрійного бака і пекарної камери для розміщення хлібопекарських форм (рис. 1).
    Піч ПХП-0,4 може опалюватися як твердим паливом (дрова), так і рідким – (гас, дизельне пальне). Для згоряння рідкого палива печі надається або паливна колонка КТ-24, або спеціальний пристрій (рис. 2), який складається з газоутворюючої форсунки, паливної колонки з двома паливними резервуарами (ємність кожного резервуара 24 л), з ручним насосом і паливопроводом. Форсунка КГФ-4М ( або ФК-02) працює за принципом випаровування палива в трубках випарника і горіння його у вигляді факела. Труби випарника для збільшення випаровування заповнені металічними стрижнями з дроту.
    Піч ПХП-0,4 серійно випускається 111 воєнним заводом м. Брянськ (Росія). Завод-виробник (111 в/з) здійснює виготовлення і постачання печі замовнику у чотирьох модифікаціях:
1) ПХП-0,4 (повна комплектація, переносна піч з наметом УСТ-56) - саме про неї Ви зараз читаєте на цьому сайті.
2)
ПХП-0,4д (не комплектується наметом УСТ-56 і слугує для використання у стаціонарних умовах (д - удома)).
3)
ПХП-0,4г (комплектується газовим пальником для спалювання природнього газу).
4) ПХБ-0,4 (причіпний хлібопекарний блок, ПХП-0,4 встановлена у кузові-фургоні КП-2 на шасі причепа
2-ПН-2).
Будова ПХП-0,4
Форми для випікання в ПХП-0,4
Рис. 1. Піч для випікання хліба переносна ПХП-0,4:
1 – дефлектор; 2 – шибер димаря; 3 – термометр розстойної шафи ТС-8; 4, 22 – термометри ТГП-60; 5, 9 – шибер; 6 – бак для води; 7 – камера розстойна; 8 – форма для випікання хліба; 10 – направляюча; 11 – пекарна камера; 12 – каркас; 13 – шплінт; 14 – форсунка КГФ-4М; 15 – палець; 16 – болт; 17 – колосник; 18 – піддон; 19 – топка; 20 – шибер; 21 – шибер підсосу; 23 – замок; 24 – дверцята
Фото. 1. Форми для випікання хліба в переносній хлібопекарній печі ПХП-0,4


    Паливний шланг на кінці з’єднання до форсунки має металічну трубку для від’єднання його від гарячих поверхонь форсунки і печі.
    Кількість пального яке спалюється форсункою, залежить від ступеню відкриття голкою отвору в соплі форсунки і від величини тиску в паливному резервуарі.
    Піч для випікання хліба ПХП-0,4 і додане їй обладнання розміщується в наметі УСТ-56 (уніфікована санітарно-технічна) із врахуванням якнайліпшого ведення технологічного процесу випікання хліба (рис. 2, фото до рис. 2).

Розміщення ПХП-0,4 в наметі
Рис. 2. Приблизний варіант розміщення обладнання ПХП-0,4 у наметі:
1 – намет УСБ-56; 2, 20 – ящики для інвентарю і приладдя; 3 – вага важільна польова; 4 – табурет складний; 5 – шафа для бродіння; 6 – рукомийник; 7 – вогнегасник ОУ-2; 8 – цистерна для води ЦВ-4; 9 – машина для замісу тіста; 10 – ємність для води; 11 – піч для випікання хліба; 12 – ліхтар гасовий 7Ф-1; 13 – стіл для вибивання хліба з форм; 14 – ящик для пального; 15 – колонка паливна; 16 – піч чавунна для обігріву з іскрогасником; 17 – сито ручне; 18 - піддон для борошна; 19 – вага товарна; 21 – табурет, що складається


Розміщення устаткування ПХП-0,4 в наметі
Фото до рис. 2. Варіант розміщення устаткування, приладдя, інвентарю, що йде в комплекті з ПХП-0,4

    Дозування сировини робиться мірними місткостями за загальним принципом.Комплект устаткування, приладдя, інвентарю (діжі, місткість для води, місткість для борошна тощо) забезпечує виконання усіх операцій по приготуванню тіста і випіканню хліба. Устаткування, приладдя, інвентар хлібопекарні упаковується в три тарні ящики. Компонування устаткування хлібопекарні забезпечує вільний доступ для обслуговування і ремонту, а також дотримання заходів безпеки, виробничої санітарії і гігієни.
    Принцип роботи побудований на тому, що при спалюванні пального димові гази, проходячи з топки та омиваючи знизу і зверху пекарну камеру, віддають тепло її стінкам, тим самим забезпечують створення в пекарній камері необхідну температуру для випікання хліба. Топкова камера розташована у нижній частині печі. Топкова камера обладнана газоутворюючою форсункою КГФ-4М, яка зазвичай працює на рідкому паливі (гас, дизельне паливо).
    Пекарна і розстойна камери з’єднуються між собою і атмосферою за допомогою бічних вертикальних газоходів. Це дозволяє плавно регулювати температуру, вологість в пекарній і розстойній камерах.
    Для контролю за температурою в середині пекарної камери встановлений термометр, шкала якого виведена назовні. Топкова і пекарна камери зовні ізольовані і захищені облицювальними листами.
    У верхній частині печі (над пекарною камерою) встановлена розстойна шафа, в якій здійснюється розстойка тіста у формах. Для зручності обслуговування форми з тіста у шафі встановлюються на направляючі кутники. Для регулювання температури в середині шафи встановлені два шибери. Розстойна шафа виготовлена з нержавіючої сталі у формі паралелепіпеда.
    За розстойною шафою над пекарною камерою знаходиться бак для води. В середині бака проходить патрубок, який знизу з’єднується з верхнім каналом пекарної камери, а зверху – з димовою трубою. Залив води в бак здійснюється за допомогою насоса „Родничок” через боковий штуцер або через патрубок парового клапана, розташованого на його верхній стінці. Контроль за температурою води в середині бака здійснюється за допомогою ручного скляного термометра в металевій оправі, розташованого з лівого боку печі. Вода в середині бака нагрівається за рахунок передачі тепла від димових газів, які проходять в середині патрубка. Димова труба складається із стаціонарної частини, закріпленої на водогрійному баку, і телескопічної труби. Телескопічна труба закріплюється на даху кузова-фургона, а при транспортуванні блока закріплюється хомутом до даху фургона.
    Робота печі ПХП-0,4 (ХПК-0,4) здійснюється наступним чином. У водяний бак заливають воду до верхнього рівня мірної скляної трубки. Потім, при роботі на рідкому пальному, за допомогою автомобільного насоса закачують повітря у ресивер, розташований на передній торцевій стінці кузова. Тиск у ресивері доводять до 1,5-2,5 кг/см², що перевіряється за допомогою манометра, розташованого на лівій боковій стінці кузова, в пульті керування паливною системою. Потім закривають кран ввідної повітряної магістралі, відкривають кран, з’єднуючий ресивер і бак пального.
    Тиск повітря в середині паливного бака повинен бути в межах 1,5-2,5 кг/см². Після вирівнювання тиску у ресивері і паливному баку краник закривають. Відкривають кран на паливопроводі і виконують розпалювання форсунки. Доводять температуру у пекарній камері до 270°С. Після розстойки форми з тістом встановлюють в середину пекарної камери на направляючі кутки. Через 45-50 хв. випечений хліб виймають з печі, виймають з форм на кронштейні, змащують водою верхню скоринку і укладають у лотки. Лотки з хлібом встановлюють на стелажі.

Технічні характеристики ПХП-0,4

ПОКАЗНИКИ Значення показника
Кількість обслуговуючого персоналу
  - в зміну (пекар і підсобний робочий), чол. 2
Виробнича потужність з виготовлення хліба за добу:
  - з борошна житнього обойного (буханка вагою 1,7 кг) при 16 підобертах, кг 435
  - з борошна пшеничного 1-го ґатунку (буханка вагою 1,2 кг) при 16 підобертах, кг 307
Виробнича потужність з виготовлення хліба за один підоберт, кг:
  - з борошна житнього обойного (буханка вагою 1,7кг), кг 27,2
  - з борошна пшеничного 1-го ґатунку (буханка вагою 1,2 кг), кг 19,2
Кількість пекарних камер, шт. 1
  - площа пекарної камери,м2 0,16
Кількість розстойних камер, шт. 1
  - площа розстойної камери,м2 0,16
  - кількість хлібопекарських форм, що вміщує одночасно пекарна і розстойна камера, шт. 16 і 16=32
Витрата палива на один підоберт, кг:
  - дизельного (гасу) 1,3-1,5
  - твердого (дрова середньої вологості 21-33%) 3-4
Витрата води на випічку 1 кг хліба, включаючи технологічні потреби, л 1
Робоча температура пекарної камери при випіканні хліба, °С:
  - з житнього борошна 250-290
  - з борошна пшеничного 1-го ґатунку 220-250
Час виходу печі на робочий режим, хв. 40-60
Температура у розстойній камері, °С 30-40
Габаритні розміри, мм:
  - довжина 1330
  - ширина 910
  - висота:
      у похідному стані 1614
      у робочому стані 4000
Маса печі, кг 360

 
Підбірка фотографій:

загальний вигляд ПХП-0.4
Фото. 2. Загальний вигляд печі ПХП-0.4, на дверцятах розстойної шафи табличка 111 воєнного заводу

Розпалювання форсунки ФК-02
Фото. 3. Після заповнення водогрійного бака водою проводиться розпалювання форсунки ФК-02

Збирання пального в піддон
Фото. 4. Для збирання пального, що може витікати при розпалюванні внизу встановлюється піддон

Пекарна шафа ПХП-0,4
Фото. 5. В пекарній шафі змонтовані напрямні уздовж яких форми з тістом просуваються в середину камери
 
Термометр водогрійного бака ПХП-0,4
Фото. 6. Термометр водогрійного бака ПХП-0,4

Термометр пекарної камери ПХП-0,4
Фото. 7. Термометр, що показує температуру усередині пекарної камери ПХП-0,4



Література
    1. Старощук С.В., Кривизюк Л.П.,Саєвич Й.Й.,  Абкар’янц С.П. Військове хлібопечення (приготування хліба в польових умовах).  Навчально-методичний посібник. Ч 1. - Львів: АСВ, 2009. – 255с.


Категорія: технічні засоби польового хлібопечення | Додав: setyanin (11.04.2012)
Переглядів: 6758 | Теги: ПХП-0.4, випічка хліба в польових умовах, печь, ПХП-0, військове хлібопечення, піч, переносна піч | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024