Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Середа, 18.12.2024
Все про тил
Форма входу
Категорії
Польові технічні засоби [17]
Польові ремонтні засоби [2]
Технологічне обладнання їдалень військових частин [5]
Холодильне обладнання їдалень і продовольчих складів [3]
(шафи і камери холодильні, побутові холодильники, вітрини-прилавки, холодильні агрегати та інше)
Технологічне обладнання стаціонарних військових хлібозаводів [7]
(хлібопекарські печі, тістозамішувальні, тісторозподільні і тістоокруглювальні машини, просіювачі, солерозчинники, цукророзчинники та інше)
Ваговимірювальні прилади [4]
(ваги настільні, товарні, гирі та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 212
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Технологічне обладнання стаціонарних військових хлібозаводів

Машина тістомісильна ТММ-1М
Тістомісильна машина ТММ-1М    Машини тістомісильні ТММ-1, ТММ-1М як і машини марки "Стандарт" призначені для приготування однорідної маси з ряду компонентів (води, муки, дріжджів, цукру, солі, масла і ін.), а також для додання їй певних механічних властивостей. Конструкції цих машин аналогічні, але відрізняються механізмом приєднання діжі. Машина ТММ-1М cерійно виробляється на виробничих потужностях відкритого акціонерного товариства "Сміламаш" у м. Сміла (Україна).
    Тістомісильна машина ТММ-1М комплектується трьома підкатними діжами місткістю 140 л кожна та має робочий орган - місильний важіль з лопаттю. Підкатна діжа під час роботи обертається в горизонтальній площині, а місильний важіль з лопаттю, похилою до осі обертання діжі, здійснює усередині неї криволінійний рух, завдяки чому про виходить повне перемішування продукту.
    Машина тістомісильна ТММ-1М (рис. 1) складається з фундаментної плити, електродвигуна, редуктора механізму тістомісилки, приводу місильного важеля, місильного важеля, редуктора і приводу діжі, станини, огорожі і підкатної діжі.

Принцип дії машини тістомісильної ТММ-1М
Схема будови тістозамішувача ТММ-1М
Рис. 1. Будова
машини тістомісильної ТММ-1М
1 - диск приводний; 2 - педаль ножна; 3- візок триколісний; 4 - діжа підкатна; 5- щиток огорожі; 6- важіль місильний; 7 - вісь рукоятки підйому огорожі; 8- кришка; 9- кривошип; 10-підшипник голковий; // - вісь; 12, 17 - зірочки; 13 - втулка важеля; 14 - станина; 15 - електродвигун; 16-ціпка втулково-роликова; 18 - редуктор приводу механізму тістомісилки; 19 - валик сполучний; 20 - вал ведучий редуктора приводу діжі; 21 - редуктор приводу діжі; 22 – плита

Вид згори на тістозамішувач ТММ-1М    Фундаментна плита 22 виготовлена з чавунного лиття і служить для кріплення вузлів і деталей. З обох боків на плиті є похилі поверхні, по яких накочуються ходові колеса діжі, а в передній частині - поглиблення для направляючого колеса діжі. На плиті змонтовані редуктор 18 приводу механізму тістомісилки з електродвигуном 15 і редуктор 21 приводу діжі. Редуктор приводу механізму тістомісилки черв'ячного типу, служить для передачі руху від електродвигуна приводу місильного важеля, а також редуктору приводу діжі.
    Електродвигун встановлений на фланці редуктора у вертикальному положенні, його вал телескопічно входить в отвір черв'яка редуктора і через шпонку передає йому обертання. Черв'як знаходиться в зачепленні з черв'ячним колесом, на валу якого з одного кінця насаджена зірочка 17, передавальна за допомогою втулково-роликового ланцюга 16 і зірочки 12 обертання кривошипу 9.
    Другий кінець валу сполучений з провідним валом 20 редуктора приводу діжі сполучним валиком 19. Кривошип змонтований на нерухомій осі 11 на двох голчатих підшипниках і служить для передачі обертання місильному важелю 6. Важіль роздільний сферичним потовщенням на два плечі: коротке пряме і довге, зігнуте під кутом 118°. Короткий кінець важеля разом з шарикопідшипником входить в отвір кривошипа. На зігнутому плечі важеля укріплена лопать, що перемішує тісто. Важіль тістомісилки, володіючи двома мірами свободи, здійснює складний рух. Плечі важеля при русі описують конуси, вершини яких знаходяться в точці опори важеля. Точкою опори і центром обертання важеля є шарнір, що складається з втулки 13 з циліндровим хвостовиком і осі. Для кращого перемішування тіста вісь обертання лопаті декілька зміщена щодо осі обертання діжі.
    Обертання діжі 4 передається від редуктора приводу машини через редуктор 21, на вихідному вертикальному валу якого закріплений приводний чавунний диск / з квадратним гніздом в центрі.
    Діжа встановлена на триколісному візку 3. Корпус візка в центрі має розточування, в яке входить цапфа. Одним кінцем цапфа жорстко прикріплена до днища діжі, а іншим, що має квадратний виступ, під дією зусилля пружини входить в гніздо приводного диска редуктора діжі. При накоченні і скачуванні діжі квадратний виступ цапфи підводиться за допомогою ножної педалі 2, при натисненні на яку цапфа підводиться і виходить із зачеплення з приводним диском. Це зчленування використовується також для фіксації візка з діжею на машині. Два великі бічні колеса візка і одне мале переднє, встановлене в поворотній вилці, при переміщенні візка по фундаментній плиті рухаються відповідно по двох накатах і канавці. Положення візка на плиті фіксується трьома циліндровими штирями, які входять в спеціальні отвори на корпусі візка. Для того, щоб важіль тістомісилки не заважав накоченню і скачуванню діжі, його уручну піднімають маховиком, закріпленим на валу електродвигуна. Для доступу до маховика на бічній стінці порожнистої станини є     дверці, на яких змонтовані кнопки управління.
    До станини машини шарнірно прикріплений каркас з захисними щитками 5, які у момент замісу опускаються вниз і щільно обхвачують діжу, що попереджає викидання перемішуваних продуктів. Підйом і опускання захисних щитків проводяться уручну за допомогою рукоятки, насадженої на вісь 7.
Тістозамішувач ТММ-1М без діжі
Порядок встановлення машини ТММ-1
     Машина встановлюється на підготовленому для неї фундаменті або на підлозі і кріпиться чотирма болтами.
   До початку роботи піднімаються захиcні щитки і місильний важіль переводиться у верхнє положення. Натиснувши на педаль ногою, діжа укочується на плиту. Для того, щоб квадратний виступ валу діжі увійшов до гнізда приводного днища, діжа уручну повертається до упору. Потім опускаються щитки, і машина включається для випробування на холостому ходу.
    Після цього проводиться завантаження діжі необхідними компонентами. При цьому для замісу крутого тіста діжа завантажується не більше ніж на 50% від місткості, оскільки чим крутіше тісто, тим велике навантаження доводиться на місильний важіль і електродвигун.
    Якщо до складу тіста входять жири, цукор, яйця, то спочатку вони з'єднуються з рідиною (водою, молоком), а потім додається мука. Після цього включається машина і проводиться заміс тіста.
    Після закінчення замісу машина вимикається в той момент, коли місильний важіль знаходиться у верхньому положенні. З важеля зчищається тісто, і, натиснувши на педаль, діжа скачується з плити.
    Після роботи діжа і місильний важіль з лопаттю ретельно промиваються гарячою водою і досуха витираються, а станина очищається щіткою від борошняного пилу і протирається вологою тканиною.
    В процесі експлуатації підшипники кривошипа, місильного важеля і хвостовика вилки один раз в тиждень змащуються солідолом за допомогою кулькових масельничок. Колеса і вертлюги візків перед роботою змащуються машинним маслом.


Технічні характеристики тістомісильної машини ТММ-1М
Місткість діжі, л                    140
Час одного замісу, хв.            7-20
Завантаження діжі % від її об'єму:   
 - дріжджовим тістом для смажених пиріжків         Не більше 50-55
вологістю 41—42%   
 - дріжджовим тістом для печених пиріжків            Не більше 40
 - здобним дріжджовим тістом (типу для булочок    Не більше 50
з горіхами) із змістом жиру 8%   
 - прісним тістом для шарування вологістю 40-41%        30
Частота обертання, об/хв:
 - діжі                                4
 - місильного важеля          27
Електродвигун:   
 - тип                                      АО2-31-4
 - потужність, кВт                          2,2
 - частота обертання валу, об/хв    1430
 - рід струму                          Змінний трифазний
 - напруга, В                               220/380
Габарити машини з діжею, мм:   
 - довжина             1295
 - ширина                840
 - висота                1005
Маса, кг:   
 - машини з діжею    350
 - діжі                      70

Заходи безпеки при обслуговуванні тістомісильної машини ТММ-1М
    Машина для замішування тіста повинна бути обов'язково заземлена.
    Перед роботою перевіряється стан електропроводки і заземлення, правильність збірки і справність машин, а також надійність кріплення і напрям обертання робочих органів і пристосувань.
    Під час роботи машин забороняється опускати руки або пальці в діжу.
    Під час замісу не слід нахилятися над діжею, брати пробу тіста, а також відкатувати діжу при включеному електродвигуні. Скачувати діжу дозволяється тільки при вимкненому електродвигуні і верхньому положенні місильного важеля.


Джерела інформації
1. Эксплуатация оборудования столовых воинских частей, руководство, М.:Воениздат, 1981. – 384 с.
2.
http://www.promland.biz/ua/catalog/category/18-tistomisilni-mashini-dlya-drogdovogo-tista-velikoji-produktivnosti

Категорія: Технологічне обладнання стаціонарних військових хлібозаводів | Додав: setyanin (12.02.2012)
Переглядів: 33947 | Теги: діжа, тістозамішувач, машина для замісу тіста, ТММ-1М, принцип дії, будова, схема будови, тістомісильна машина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2024