Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини. Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Вівторок, 26.10.2021
Все про тил
Форма входу
Категорії
Польові технічні засоби [17]
Польові ремонтні засоби [2]
Технологічне обладнання їдалень військових частин [5]
Холодильне обладнання їдалень і продовольчих складів [3]
(шафи і камери холодильні, побутові холодильники, вітрини-прилавки, холодильні агрегати та інше)
Технологічне обладнання стаціонарних військових хлібозаводів [7]
(хлібопекарські печі, тістозамішувальні, тісторозподільні і тістоокруглювальні машини, просіювачі, солерозчинники, цукророзчинники та інше)
Ваговимірювальні прилади [4]
(ваги настільні, товарні, гирі та інше)
Меню сайту
Translater
Перевести сайт на русский

Онлайн-Переводчик
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 193
Лічильники
Каталог сайтів  
Ваша IP-адреса
Узнай свой IP адрес
Яндекс-карти
Примеры. Знакомство с JavaScript API. Простой вызов карты.
Реєстрація в WEB
Украинский портАл redtram
Счётчик тИЦ и PR Украина онлайн
 
Калькулятор
Головна » Технічні описи » Технологічне обладнання стаціонарних військових хлібозаводів

Тістомісильна машина марки "Стандарт"
Тістомісильна машина 
"Стандарт"    Тістомісильна машина марки "Стандарт" призначена для замісу опари і тіста з пшеничного і житнього борошна. У хлібопекарській промисловості застосовуються дві машини цього типу з діжами місткістю 140 і 330 л.
    Тістомісильна машина "Стандарт" відноситися до категорії машин періодичної дії з підкатними діжами, що примусово обертаються. Тобто ці машини характеризуються місильним органом, забезпеченим фігурною лопаттю, яка описує просторову криву в діжі, що приведена в обертання.
    Основними вузлами і частинами машини є фундаментна плита, корпус машини, місильний орган, підкатна діжа і привід. Фундаментна плита виготовлена з чавунного лиття і служить для кріплення вузлів і деталей. З обох боків на плиті є похилі поверхні, по яких накочуються ходові колеса діжі, а в передній частині - поглиблення для направляючого колеса діжі.
Машина серійно випускається
у м. Сміла на ВАТ "Сміламаш".


Будова тістомісильної машини "Стандарт"
Будова тістомісу "Стандарт"
Рис. 1. Тістомісильна машина марки "Стандарт"
1 – чавунний корпус, 2 – електродвигун, 3 – клинопасова передача,  4 – черв’як, 5 – палець, 6 – черв’ячне колесо, 7 – підшипник, 8 – шарнірна вилка, 9 – місильний орган, 10 – кришка, 11 – підкатна діжа, 12 – черв’ячне колесо, 13 – трьохколісна каретка, 14 – педаль для вивільнення діжі, 15 – фундаментна плита, 16 – центральна цапфа, 17 – запірний важіль, 18 – черв’як.

    Машина складається з чавунного корпусу 1, встановленого на фундаментній плиті, місильного органу 9 і подкатної діжі 11.Тістозамішувач "Стандарт" Місильний орган є зігнутим під кутом 118° важелем з укріпленою на кінці лопаттю, конфігурація якої відповідає профілю діжі. Важіль місильного органу спирається на шарнірну вилку 8 і вставлений кінцем в підшипник 7, запресований в корпус черв'ячного колеса.
    Місильний орган приводиться в рух від електродвигуна 2 (Р = 4,5кВт, n = 1400 об/хв.) через клинопасову передачу 3, черв'як 4 і черв'ячне колесо 6, що вільно посаджене на палець 5. При обертанні черв'ячного колеса пряма ділянка важеля описує конус, а зігнута - складну просторову криву. Число гойдань місильного важеля 23,5 рази за хвилину.
    Діжа є сталевою штампованою місткістю, яка центральною цапфою 16 вставлена у втулку триколісної каретки 13. Під днищем діжі укріплено черв'ячне колесо 12, яке входить в зачеплення з черв'яком 18. Діжа приводиться в обертання від валу черв'яка 4 через клиноременную передачу 19 і робить 5,9 об/хв.
    Для замісу тіста діжа накочується на фундаментну плиту 15, каретка 13 закривається важелем 17, після чого закривається кришка 10 і машина включається в роботу. Місильна машина обладнана блокуючим пристроєм, який допускає роботу тільки при закритій кришці.
    Звільнення каретки діжі після замісу робиться натисненням педалі 14.
    Машини "Стандарт" забезпечують хороший заміс тіста, прості по конструкції і в обслуговуванні, як недолік можна відмітити швидкий знос черв'ячної пари в приводі діжі.
    Окремі модифікації машини можуть відрізнятись за габаритними розмірами, але в середньому розміри машини (довжина:ширина:висота) з діжею місткістю 140 л складають (у мм) = 1400:990:1200; з діжею місткістю 330 л (у мм) = 1689:1090:1320.
Заходи безпеки при обслуговуванні тістозамішувача "Стандарт"
    Всі машини повинні бути обов'язково заземлені.
    Перед роботою перевіряється стан електропроводки і заземлення, правильність збірки і справність машин, а також надійність кріплення і напрям обертання робочих органів і пристосувань.
    Під час роботи машин забороняється опускати руки або пальці в діжу.
    Під час замісу не слід нахилятися над діжею, брати пробу тіста, а також відкатувати діжу при включеному електродвигуні. Скачувати діжу дозволяється тільки при вимкненому електродвигуні і верхньому положенні місильного важеля.


Діжа підкатна А2-ХТД призначена для порційного замісу опари і тіста з пшеничного, житньо-пшеничного і житнього борошна


Технічна характеристика:
1. Місткість, л    140
2. Габаритні розміри, мм
- діаметр діжі       795
- висота              722
3. Діаметр ходових коліс, мм           200
4 Відстань між ходовими колесами, мм  392
5. Маса, кг    65

Джерела інформації
1. Эксплуатация оборудования столовых воинских частей, руководство, М.:Воениздат, 1981. – 384 с.
2.
http://www.promland.biz/ua/catalog/category/18-tistomisilni-mashini-dlya-drogdovogo-tista-velikoji-produktivnosti

Категорія: Технологічне обладнання стаціонарних військових хлібозаводів | Додав: setyanin (12.02.2012)
Переглядів: 5448 | Теги: агрегат для замісу тіста, принцип дії, будова, тістоміс, тістомісильна машина, діжа, стандарт, Схема | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Ми завжди з Вами
Сайт створено 15.07.2010 р.



Інформери
Погода в Львові » Україна погода Львов прогноз погоды каталог сайтів  Яндекс.Метрика

Google AdSense
Google services
Астрономічний час

Реєстрація в WEB
Каталог українських сайтів 
Земна куля
Обмін лінками
SysAdminsUA Безкоштовний каталог сайтів  Дізнайся що таке - тилове забезпечення військ!

Tags: Академія сухопутних військ, Одеський інститут, сухопутних військ, технічні засоби, тил, АСВ, служби тилу, тилове забезпечення

Copyright MyCorp © 2021