Тилове забезпечення - це комплекс заходів, спрямованих на задоволення матеріальних, транспортних, побутових та інших потреб військ з метою підтримання їх у бойовій готовності для ведення бойових дій чи виконання повсякденних завдань. Система тилового забезпечення створюється і розвивається з метою забезпечення військових частин і підрозділів в бойових умовах (в умовах військового часу, збройного конфлікту і тому подібне). Вона за своєю суттю представляє частину збройних сил, виділену для виконання спеціальних завдань в ході підготовки і ведення операцій (боїв). Тобто це фактично армійські (флотські) підрозділи, що беруть участь в підготовці бою і ліквідації його наслідків, але які не приймають безпосередньої участі в самому бою. Хоча, як показує досвід, за певних умов або крайньої необхідності і це не виключається
Тил Збройних Сил України організаційно складається з трьох Центральних управлінь: забезпечення пально-мастильними матеріалами, продовольчого забезпечення і речового забезпечення, а також автотранспортного управління та служби ветеринарної медицини.
Військовий тил - це частини і підрозділи тилу у складі загальновійськових та інших з’єднань, частин і підрозділів призначені для утримання запасів матеріальних засобів і всебічного забезпечення ними військ і виконання інших завдань.
Тістомісильна
машина марки "Стандарт" призначена для замісу опари і тіста з
пшеничного і житнього борошна. У хлібопекарській промисловості
застосовуються дві машини цього типу з діжами місткістю 140 і 330
л. Тістомісильна машина "Стандарт"
відноситися до категорії машин періодичної дії з підкатними діжами, що
примусово обертаються. Тобто ці машини характеризуються місильним
органом, забезпеченим фігурною лопаттю, яка описує просторову криву в
діжі, що приведена в обертання. Основними
вузлами і частинами машини є фундаментна плита, корпус машини, місильний
орган, підкатна діжа і привід. Фундаментна плита виготовлена з
чавунного лиття і служить для кріплення вузлів і деталей. З обох боків
на плиті є похилі поверхні, по яких накочуються ходові колеса діжі, а в
передній частині - поглиблення для направляючого колеса
діжі. Машина серійно випускається у м. Сміла на ВАТ "Сміламаш".
Машина складається з чавунного корпусу 1, встановленого на фундаментній плиті, місильного органу 9 і подкатної діжі 11. Місильний орган є зігнутим під кутом 118° важелем з укріпленою на кінці лопаттю, конфігурація якої відповідає профілю діжі. Важіль місильного органу спирається на шарнірну вилку 8 і вставлений кінцем в підшипник 7, запресований в корпус черв'ячного колеса. Місильний орган приводиться в рух від електродвигуна 2 (Р = 4,5кВт, n = 1400 об/хв.) через клинопасову передачу 3, черв'як 4 і черв'ячне колесо 6, що вільно посаджене на палець 5. При обертанні черв'ячного колеса пряма ділянка важеля описує конус, а зігнута - складну просторову криву. Число гойдань місильного важеля 23,5 рази за хвилину. Діжа є сталевою штампованою місткістю, яка центральною цапфою 16 вставлена у втулку триколісної каретки 13. Під днищем діжі укріплено черв'ячне колесо 12, яке входить в зачеплення з черв'яком 18. Діжа приводиться в обертання від валу черв'яка 4 через клиноременную передачу 19 і робить 5,9 об/хв. Для замісу тіста діжа накочується на фундаментну плиту 15, каретка 13 закривається важелем 17, після чого закривається кришка 10 і машина включається в роботу. Місильна машина обладнана блокуючим пристроєм, який допускає роботу тільки при закритій кришці. Звільнення каретки діжі після замісу робиться натисненням педалі 14. Машини "Стандарт" забезпечують хороший заміс тіста, прості по конструкції і в обслуговуванні, як недолік можна відмітити швидкий знос черв'ячної пари в приводі діжі. Окремі модифікації машини можуть відрізнятись за габаритними розмірами, але в середньому розміри машини (довжина:ширина:висота) з діжею місткістю 140 л складають (у мм) = 1400:990:1200; з діжею місткістю 330 л (у мм) = 1689:1090:1320.
Заходи безпеки при обслуговуванні тістозамішувача "Стандарт"
Всі машини повинні бути обов'язково заземлені. Перед роботою перевіряється стан електропроводки і заземлення, правильність збірки і справність машин, а також надійність кріплення і напрям обертання робочих органів і пристосувань. Під час роботи машин забороняється опускати руки або пальці в діжу. Під час замісу не слід нахилятися над діжею, брати пробу тіста, а також відкатувати діжу при включеному електродвигуні. Скачувати діжу дозволяється тільки при вимкненому електродвигуні і верхньому положенні місильного важеля.
Діжа підкатна А2-ХТД призначена для порційного замісу опари і тіста з пшеничного, житньо-пшеничного і житнього борошна
Технічна характеристика:
1. Місткість, л 140 2. Габаритні розміри, мм - діаметр діжі 795 - висота 722 3. Діаметр ходових коліс, мм 200 4 Відстань між ходовими колесами, мм 392 5. Маса, кг 65